Din vän Forsete av Christina Erikson

En mördare som leker med polisen, som ständigt ligger steget före. En rad brutala kvinnomord får kommissarie Elias Svensson att vända sig till författaren Cornelia Lind för att förstå mördarens psyke. Cornelia har egna, personliga erfarenheter som kan komma till nytta, men som samtidigt försätter henne i livsfara. Under tiden rör sig en annan kraft i skuggorna. Någon som utger sig för att vara en vän.

Jag har länge varit nyfiken på den här författaren men det har helt enkelt inte blivit att jag har läst någon av hennes böcker, förrän nu. Din vän Forsete var alltså min första bekantskap med Christina Erikson men definitivt inte den sista.

Boken är intressant och spännande redan från de första sidorna och det är oerhört svårt att lägga ner den eller pausa. Den har ett sådant driv i sig och jag vill bara läsa mer om Josef Decker, psykopatexet, Forsete, Cornelia och Elias. De alla utvecklas på sina egna sätt och får allt fler karaktärsdrag och nya egenskaper, vilket gör det ännu mer intressant. Forsete blir jag mest nyfiken på och det är väl också det som är lite av tanken.

Jag hade hoppats på ett annat öde för Decker men bortsett från det tycker jag att boken var bra och spännande med ett bra driv. Jag ville hela tiden läsa mer för att få veta vad som skulle hända och morden var både brutala och läskiga. Jag ser fram emot att läsa mer av Christina Erikson inom kort.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Christina Erikson
Serie: Forsete #1
Utgivningsår: 2018
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Utläst: 12 januari 2020
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Bokraden | Johannas Deckarhörna | Mysterierna… | Bims Blogg | Bettans boktips

En reaktion till “Din vän Forsete av Christina Erikson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s