Med ont fördrivas av Anna Tell

OBS! VARNING FÖR SPOILERS OM MAN EJ HAR LÄST TIDIGARE DEL I SERIEN!

Amanda Lund har nyligen återvänt till posten som förhandlare och operatör inom Nationella insatsstyrkan efter sin föräldraledighet. Genast dras hon in i förvecklingarna kring ett fall med en försvunnen svensk polis, stationerad i Pristina, Kosovo. Samtidigt kör den före detta polisen Ellen Engwall en bil med okänd last genom Europa. Och i Sverige sörjer en man djupt och eftersträvar hämnd.

Efter att jag hade läst första boken i den här serien kände jag direkt att jag ville läsa mer om Amanda Lund. Jag fick känslan av att hon var en bra karaktär, verklighetstrogen och jag gillar hennes styrka och mod. I den här boken besitter hon samma egenskaper men vi får också se henne mer sårbar i rollen som småbarnsmamma, vilket jag tycker är jättebra och visar på en karaktärsutveckling. Vi presenteras också för en ny karaktär, Ellen Engwall, som jag hoppas att vi kommer att få se mer av. Hon hade nämligen flera egenskaper som gjorde mig nyfiken.

Boken utspelar sig dels i Sverige och dels i Kosovo, vilket är en helt ny miljö för mig. Balkan läser jag väldigt sällan om men det märks att författaren är påläst och har erfarenhet av detta. Eftersom jag själv inte är så insatt i dessa länder blir det ytterligare lite mystik över berättelsen och jag vill bara fortsätta att läsa för att se vad som händer.

Det blir dock lite rörigt en bit in i berättelsen och jag är inte riktigt med på motivet som visar sig i slutändan men spänningen finns där hela tiden, precis som i den förra boken. Jag uppskattade inte den här boken lika mycket som den första i serien men jag ser fram emot att läsa mer av Anna Tell och kan inte låta bli att fundera på vart hennes nästa bok i serien kommer att utspela sig. Den som lever får se.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Anna Tell
Serie: Amanda Lund #2
Utgivningsår: 2019
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utläst: 5 mars 2020
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare del i serien:
Fyra dagar i Kabul (Amanda Lund #1)

Andra som bloggat om boken:
Johannas Deckarhörna | Feministbiblioteket | Hyllan | Enligt O | Mysterierna…

2 reaktioner till “Med ont fördrivas av Anna Tell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s