Lycke av Mikaela Bley

En kall och regnig fredag i maj försvinner 8-åriga Lycke spårlöst från Kungliga Tennishallen i Stockholm. På TV4, ett stenkast därifrån, vill man vara först med nyheten – om inte annat, skapa nyheten – och kriminalreportern Ellen Tamm får uppdraget att följa fallet. Ellen blir som besatt av sökandet efter Lycke, som ju längre tiden går känns alltmer hopplöst. Frustrerad över korrumperade poliser, de frånskilda föräldrarnas märkliga beteende och kollegornas gliringar, försöker hon kontrollera sina känslor och hantera situationen professionellt. Men fallet påminner henne alltför mycket om en liknande händelse, en händelse som ligger henne mycket närmare, och hon dras in i en härva fylld av familjehemligheter, lögner och svek som tvingar henne att konfrontera sitt eget förflutna.

Den här boken börjar ganska intensivt och vi blir direkt indragna i flickans försvinnande. Något som för övrigt är varje förälders största mardröm. Det känns som om samtliga karaktärer man möter när man läser är misstänkta på ett eller annat sätt, och det är väldigt spännande att följa försvinnandet genom någon annans glasögon än en polis. Ellen Tamm är ju kriminalreporter och har därför en annan vinkel när hon dyker in med huvudet före i det här.

Just Ellen Tamm har jag lite svårt för. Jag får inte riktigt grepp om henne, samtidigt som hon verkar ha en del mörka sidor. Författaren skrapar överlag bara på ytan på karaktärerna men jag antar att man får lära känna dem lite bättre i senare delar i serien. Eller jag hoppas det i alla fall.

Överlag är det en helt okej deckare. Boken har ett bra driv och den går snabbt att läsa. Jag gillar, som sagt, att man får följa fallet från någon annan än en polis och även om Ellen Tamm som karaktär kanske inte föll mig i smaken direkt så är jag nyfiken på efterföljande delar i serien. Vi får se när jag tar tag i dem bara.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Mikaela Bley
Serie: Ellen Tamm #1
Utgivningsår: 2015
Förlag: Lind & Co
Utläst: 13 april 2020
Finns hos: Adlibris | Bokus (pocket)

Andra som bloggat om boken:
Lottens Bokblogg | Johannas Deckarhörna | Läsa & Lyssna | Boklysten | Annes bokhörna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s