Familjen Bridgerton: En oväntad förälskelse av Julia Quinn

Greve Anthony Bridgerton är partylejonet i Londons överklasskretsar som enligt ryktet aldrig kommer att gifta sig. Vad ingen ännu vet är att han nu har valt ut sin tillkommande. Men hennes rekorderliga syster tänker göra allt för att förhindra förlovningen. 

Första boken i den här serien gjorde mig riktigt nyfiken och det kändes som något lättsamt och kravlöst att läsa, vilket alltid uppskattas emellanåt.

Här får vi återigen möta flera av karaktärerna från första boken, men det introduceras även ett par nya. Varje bok fokuserar på ett av syskonen Bridgerton och här är det Anthony Bridgerton som har bestämt sig för att det är dags att gifta sig. Många höjer på ögonbrynen och även om den som är tänkt ska bli hans fru inte har något emot det, har hon i sin tur en syster som gärna sätter käppar i hjulet. Redan från början förstår man lite hur berättelsen kommer att fortlöpa men det gör inte så mycket för det är allt som händer längs vägen som är underhållande. Relationen mellan Anthony och Kate börjar på sämsta tänkbara sätt och kan egentligen bara bli bättre. Kate, i sin tur, är en väldigt trevlig karaktär att följa.

Precis som den första boken är den här underhållande, men den når inte riktigt upp till samma nivå. Det blir även lite upprepningar eftersom den här boken följer samma stuk. Jag ser dock fram emot att fortsätta att läsa serien, särskilt nu när TV-serien dragit igång, men vi får se när det blir av. Om ni är ute efter en lättsmält historia med fokus på kärlek och varma familjeband kan jag dock rekommendera den här serien såhär långt, särskilt om ni gillar tidigt 1800-tal med allt vad det innebär.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Julia Quinn
Serie: Familjen Bridgerton #2
Utgivningsår: 2019
Förlag: Lovereads by Forum
Utläst: 6 januari 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Lottens Bokblogg | Bokbesatt | Fiktiviteter | Hyllan | Jessicas Bokhylla

Tidigare delar i serien:
En annorlunda allians (Familjen Bridgerton #1)

En reaktion till “Familjen Bridgerton: En oväntad förälskelse av Julia Quinn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s