Samtal från en ängel av Guillaume Musso

Samtal_fran_en_angel_HRPå ett flygplatscafé på JFK i New York krockar Madeline och Jonathan så att de tappar allt de har i händerna. Ilskna och frustrerade plockar de upp sina saker från golvet och i förvirringen råkar de förväxla sina mobiltelefoner. När de upptäcker misstaget är de 10 000 kilometer ifrån varandra. Hon är blomsterhandlare i Paris, och han restaurangägare i San Francisco.

Innan de har bestämt hur de ska byta tillbaka telefonerna kan de inte motstå frestelsen att tjuvkika in i varandras digitala liv. Var för sig börjar de undersöka innehållet på den andres telefon och sakta blir de alltmer besatta av varandra, vilket leder till en oväntad upptäckt: Deras öden är sammanlänkade av en hemlighet de bägge trodde var begravd för evigt …

Det var inte så länge sedan jag upptäckte Guillaume Musso då jag läste Central Park. Precis som i den har den här boken ett enormt driv framåt och det händer mycket på kort tid. Som gjort för en actionrulle skulle förmodligen vissa säga! Även här får vi delvis följa med i nutidsberättelsen samtidigt som vi får små glimtar från våra huvudkaraktärer Madeline och Jonathans bakgrunder.

Jag fastnar inte riktigt för Jonathan som karaktär, även om jag uppskattar att läsa om hans förflutna som kock och känner med honom i vad som komma skall. Madeleine tycker jag däremot är riktigt intressant och det faktum att ett fall kan etsa sig fast så på hjärnan tycker jag både är skrämmande och fascinerande. Jag förstår varför hon har försökt begrava fallet, men jag förstår också varför hon inte kan låta bli att gräva ner sig i det igen. Det får dock Jonathan att verka vara någon slags hjälte, vilket jag känner mig lite skeptisk till, men ibland får det bara vara så. Jag tycker mig i alla fall se en karaktärsutveckling hos båda två och det är ju en av alla saker som är så spännande med böcker.

Boken utspelar sig lite överallt. Vi får möta Madeline i Paris, Jonathan i hans vardag i San Francisco men en stor del utspelar sig även i New York. Jag har inte besökt någon av dessa städer men jag har inte svårt att föreställa mig och författaren gör ett bra jobb med att måla upp miljöerna för mig.

I en annan recension jag läste hade personen i fråga skrivit om att den röda tråden i boken skulle kunna sammanfattas till att allt inte alltid är vad man tror att det är och där håller jag med. Att saker och ting gömmer sig under ytan är nog mer vanligt än vad vi tror. Som några av er kanske redan vet är boken nominerad till Årets Bok 2021. Den får inte min röst men jag tyckte absolut att den var bra och läsvärd så gillar man actionladdade, lättlästa böcker med driv så är den här perfekt.

Tack till Bokförlaget Nona för recensionsexemplaret!

Mitt betyg 4/5

Författare: Guillaume Musso
Utgivningsår: 2020
Förlag: Bokförlaget Nona
Utläst: 26 juni 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Malins Bokblogg | Epiloger | Marias Bokhylla

2 reaktioner till “Samtal från en ängel av Guillaume Musso

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s