Siden, pärlor och vit marsipan av Sofia Fritzson

Allis storasyster Ellinor ska gifta sig och impulsiv som Allis är erbjuder hon sig att hjälpa till med bröllopsförberedelserna. Men redan vid den första punkten på listan stöter hon på problem och bestämmer sig för att ta hjälp av sin bästa vän och granne, Jakob. Jakob har varit hemligt förälskad i Allis ända sedan hon flyttade in i huset bredvid för två år sedan. De blev snabbt bästa vänner och för att inte riskera deras vänskap har han aldrig berättat hur han egentligen känner. Men när Allis ber om hjälp blir det allt svårare att behålla känslorna för sig själv. Vad skulle hända om han erkänner att han älskar henne?

Det här är den tredje och sista delen i trilogin om systrarna Ljung. I första boken fick vi möta systern Ellinor, i andra boken var det dags för Hillevi och här får vi möta den yngsta systern Allis.

Redan från de första sidorna förstår vi att Allis är väldigt impulsiv och skjuter gärna fram alla möjliga saker på framtiden. Samtidigt är hennes två systrar både kontrollerande och dömande. Därför har Allis inte heller fått så många saker att göra till systerns bröllop, men det verkar ändå ha varit fullt tillräckligt. Tiden är knapp men Allis ligger långt efter schemat och hon irriterar sig på att syskonen inte litar på henne. Systrarna verkar överlag ha en bra relation, men samtidigt förstår jag att Allis inte riktigt vågar lita på att hon kan när hon har två systrar som hela tiden påpekar felen.

Allis granne Jakob är även hennes närmsta vän, men han visar sig ha starkare känslor än så. Jag gillar Jakob som karaktär och tycker om den här killen-i-huset-bredvid-känslan, men utvecklingen från vänskap till kärlek gick väldigt snabbt. Jag tycker ändå om deras relation och kan verkligen se dem tillsammans när jag läser.

Jag fick inte så mycket julkänsla av den här boken men det var härligt att återse systrarna Ljung och alla deras vänner och bekanta. Jag gillar att böckerna handlar om var och en av systrarna och samtidigt hänger ihop på ett bra sätt. Det är mysiga och charmiga böcker och jag rekommenderar dem varmt om man gillar feelgood med jultema.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Sofia Fritzson
Uppläsare: Ellen Jelinek
Serie: Systrarna Ljung #3
Utgivningsår: 2021
Förlag: Lavender Lit
Utläst: 24 oktober 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare böcker i serien:
Två hjärtans karameller (Systrarna Ljung #1)
Löften, kyssar och varm choklad (Systrarna Ljung #2)

Andra som bloggat om boken:
Malins Bokblogg |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s