En förtrollande hemlighet av Julia Quinn

Trots att Sophie Beckett är dotter till en greve har hon degraderats till tjänarinna av sin styvmor. Därför är hennes chanser för att smita in på Lady Bridgertons maskeradbal minimala – men plötsligt händer det! Med skyddet från sin mask kan ingen avslöja hennes sanna klass och identitet, så när hon träffar Benedict Bridgerton bleknar verkligheten och hon känner sig som en prinsessa. Tyvärr vet hon att alla förtrollningar bryts vid midnatt … Benedict å sin sida kan efter balen inte släppa tanken på den förtjusande men mystiska kvinnan i silverklänning. Vem är hon och hur ska han kunna hitta henne? 

Den här boken är tydligt influerad av den klassiska sagan ”Askungen”. Allt från styvmors tjänarinna till balen till midnatt är helt enkelt lånat från sagan och det är något vi har läst många gånger förut. På det viset skiljer den sig från de tidigare böckerna i serien. Jag har tyckt om böckerna i serien och den här är inget undantag.

Det jag gillar mest i den här boken är såklart den spirande attraktionen mellan Sophie och Benedict. Det är spännande att följa och jag gillar dem båda som karaktärer. Överlag är ju familjen Bridgerton väldigt tillåtande och de vågar gå emot societeten men även Sophie har skinn på näsan, trots alla år av förtryck. Det är härligt att återse familjemedlemmarna och hur de tar hand om Sophie, en skarp kontrast mot uppväxten och boendet hos Lady Penwood.

Humorn finns där, romantiken finns där och förutom spännande karaktärer har vi även 1800-talsmiljöerna som är så tilltalande. Det är så lätt att måla upp framför sig hur det såg ut och jag hade gärna varit en fläck på väggen under maskeradbalen. Samtidigt är jag så glad att det har skett en utveckling sedan dess för människosynen var inte nådig. Hur som helst så ser jag mycket fram emot att fortsätta läsa serien.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Julia Quinn
Serie: Familjen Bridgerton #3
Utgivningsår: 2019
Förlag: Lovereads by Forum
Utläst: 27 december 2021
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare delar i serien:
En annorlunda allians (Bridgerton #1)
En oväntad förälskelse (Bridgerton #2)

Andra som bloggat om boken:
Lottens Bokblogg | Fiktiviteter | Malins Bokblogg |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s