Giftmakerskan av Sarah Penner

En glömd historia. Ett hemligt kvinnligt nätverk. Ett arv av gift och hämnd.

Nella driver ett undanskymt och lite annorlunda apotek i 1790-talets London – i största hemlighet hjälper hon kvinnor att giftmörda de män som behandlar dem illa. Nella har bara två regler som måste följas: Giftet får inte användas mot andra kvinnor och allt måste bokföras i apotekets liggare.

I nutid hittar historikern Caroline Parcewell av en slump en ledtråd till den över tvåhundra år gamla historien. Vem var egentligen den beryktade och eftersökta giftmakerskan? Hade hon någon medhjälpare, och i så fall vem? Caroline börjar gräva i det förflutna och bit för bit tätnar mysteriet.

Det här kan mycket väl vara det vackraste omslaget på en bok som jag har läst i år. Jag är dessutom svag för lila toner. MEN allt hänger inte på omslaget, det vet vi vid det här laget. Jag köpte den här när den kom ut förra året då den syntes överallt och det gjorde mig nyfiken. Var den så bra som jag hade hoppats? Nja.

Själva handlingen är intressant och det är spännande att både läsa om dåtidens Nella och Eliza samt om Carolines efterforskningar i nutid. Vi får små pusselbitar hela tiden och på det sättet påminner berättelsen lite om en pusseldeckare. Dåtid och nutid vävs sedan samman på ett väldigt bra sätt.

Boken är lite kort och hade förmodligen tjänat på att beskriva vissa saker lite mer noggrant. Jag vet att flera har sträckläst den här boken men för mig blev det lite som att skrapa på ytan. Jag är dock väldigt nyfiken på vad som kan komma från Sarah Penner framöver.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Sarah Penner
Utgivningsår: 2021
Förlag: HarperCollins Nordic
Utläst: 30 april 2022
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Bokugglor | Malins Bokblogg | Bokbesatt | Vargnatts Bokhylla | Epiloger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s