H.K.H. Victoria : ett personligt porträtt

Titel: H.K.H. Victoria : ett personligt porträtt
Författare: Catarina Hurtig
Utgivningsår: 2010
Förlag: Norstedts

Handling:
Den här boken handlar självklart om kronprinsessan Victoria och journalisten Catarina Hurtig som följde henne under 10 års tid. Catarina arbetade tidigare på Svensk Damtidning och fick där uppgiften att följa kronprinsessan genom bland annat utlandsresor och olika event. I och med detta har hon också fått exklusiva intervjuer och skriver alltså här om de tio åren.

Omdöme:
Den här boken var faktiskt ganska tråkig redan från början och när jag väl kommit till slutsidorna läste jag inte ens varje ord längre utan ville bara bli klar med den så jag kunde börja på någon ny. Den var väl inte bland det sämsta jag har läst men jag blev otroligt besviken eftersom den inte alls uppfyllde förväntningarna jag hade. Till viss del gillade jag att Catarina jämförde sig själv med Victoria men till viss del blev det bara för mycket. Jag vill inte veta vem Catarina gick hem med på kvällarna, vad hon gjorde när ingen såg utan jag ville läsa om Victoria. Dessutom använder hon “du” i boken som till Victoria, vilket många gånger gör det väldigt invecklat att läsa för till slut vet man inte vem hon pratar med riktigt. De stora fördelarna är dels att det är en annorlunda bok och dels att den är väldigt informativ och man fick veta saker om Victoria som man kanske inte visste innan. En svag tvåa!

Mitt betyg: 2/5 

En reaktion till “H.K.H. Victoria : ett personligt porträtt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s