Tillbaka till henne

Titel: Tillbaka till henne
Författare: Sara Lövestam
Utgivningsår: 2012
Förlag: Piratförlaget

En recensionsbok från Piratförlaget, läs mer här!

Handling:
Hur hänger ett par skor, en trälinjan, ett par glasögon och en silverbrosch ihop? Genom en olycka hamnar alla dessa prylar hemma hos Hanna som blir nyfiken på deras bakgrund. Drygt 100 år tillbaka i tiden får man dessutom lära känna folkskollärarinnan Signe som blir hemligt förälskad i Anna och kämpar för att kvinnor ska få rösträtt. Vad har dessa egentligen gemensamt?

Omdöme:
Tyvärr föll den här boken inte mig i smaken alls! Det jag tycker är positivt är att det är en lite annorlunda story jämfört med vad jag är van vid och den tar upp både politiska och viktiga frågor samt att huvudpersonerna i boken beskrivs på ett väldigt bra sätt. Det är lätt att känna igen sig i Hanna och man får också en uppfattning om hur det var att leva som Signe i början av 1900-talet.

I övrigt tycker jag att det tog för lång tid innan det hände något i boken och den var på tok för lång. Flera sidor skummade jag igenom bara för att ta mig framåt! Emellanåt blir det också för mycket fokus på gamla detaljer, för mycket snack om rösträtt att man blir lite uttråkad men jag tror säkert att det finns många andra som finner glädje i den här boken.

Mitt betyg: 2/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s