Den dubbla tystnaden

Titel: Den dubbla tystnaden
Författare: Mari Jungstedt
Utgivningsår: 2009
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling:
Det är sommar och snart dags för Bergmanveckan ute på Fårö. Sam och Andrea åker dit tillsammans med sina vänner från bostadsområdet Terra Nova men under resan går något väldigt snett. En av kvinnorna försvinner och samtidigt flyter en gammal man i land i Lettland, på andra sidan Östersjön. Polisen Anders Knutas och hans kollega Karin Jacobsson tar sig an fallet som visar sig vara lite svårare än de hade väntat sig.

Omdöme:
Till att börja med vill jag säga att det går alldeles utmärkt att läsa den utan att ha läst tidigare böcker i serien. Det är förvisso samma huvudpersoner som återkommer i böckerna men man missar inte särskilt mycket. Till boken då.. de första tjugo-trettio sidorna är aningen sega men därefter tar det fart och det är lite svårt att släppa den emellanåt men samtidigt irriteras man över småsaker som Jungstedt verkar ha lämnat utanför, som t.ex det här med att åka in på jour när man har semester. Det verkar inte helt rimligt men ingen av de andra ifrågasätter det nämnvärt, precis som den här tjejen skriver. Ja, boken är helt okej och spänningen är det inget fel på så en trea blir det!

Mitt betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s