Halvblod

Titel: Halvblod
Författare: Sofie Trinh Johansson
Utgivningsår: 2011
Förlag: Mörkersdottir Förlag
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

Ett recensionsexemplar från Mörkersdottir Förlag, tack! Läs mer om boken här.

Handling:
Under hela sitt 22-åriga liv har Aveline växt upp till tron att hon har varit en helt normal tjej, om än med hjärtfel och få vänner. En dag råkar hon höra ett samtal som inte var menat för hennes öron och helt plötsligt får hon veta vem hon egentligen är. På grund av detta måste hon också fly från sin familj med Billy men är osäker på om hon verkligen kan lita på honom. Hennes mamma och pappa är inte de hon tror och hennes riktiga pappa vill se henne död.

Omdöme:
Till att börja med blev jag helt såld på namnet Aveline, riktigt fint! Men hur som helst.. många har hyllat den här boken och författaren och Sofies tidigare bok har jag inte läst. Min första tanke var ”herregud, vad tjock den var!” och ja, 662 sidor för att vara exakt. Jag läser mycket sällan böcker på över 500 sidor och det fick mig att känna lite hopplöst fall över detta. Det var mycket luft mellan händelserna och jag kände att man hade kunnat korta ner på mycket och ändå fått ihop en bra story som inte hade varit nästan 700 sidor lång. Dessutom visade det sig att del två i trilogin är på drygt 550 sidor. Ja, gillar man tegelstenar så gör man men jag tappar snabbt lusten.

Jag tycker dock om Sofies sätt att skriva och jag tycker boken är ganska lättläst. Om man gillar vampyrer och spänning kan jag rekommendera men inte riktigt min grej, tyvärr.

Mitt betyg: 2/5 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s