Författarintervju: Nathalie Sjögren

Skräckförfattaren Nathalie Sjögren kommer från början från Tjörn men bor numera i Halland. Hon flyttade dit för sin man och de har tillsammans en fårgård. Hon är i grunden gymnasielärare i historia och engelska. Hennes uppväxt på Tjörn ger henne inspiration och när hon kommer dit blir hon full av liv och får en möjlighet att ladda batterierna.

Hur växte ditt intresse för skrivande fram?
– Jag har alltid älskat att skriva, och att fantisera ihop historier. Det har jag gjort enda sedan jag var liten. Jag älskar att skapa saker. Det behöver inte bara vara att skriva, utan även att handarbeta.

Vad hade du för tanke när du skrev din debutroman? Visste du exakt vad du ville skriva?
– Jag hade jobbat ett tag på en liknande historia, men inte riktigt fått till det. En kväll gick jag på en teaterföreställning på en skola. En av karaktärerna var så inspirerande att när jag kom hem skrev jag första kapitlet på ”I nattens mörker” och därefter visste jag hur jag skulle fortsätta och främst hur den skulle sluta.

Var det självklart att det skulle bli skräck eller hade du några andra val?
– Skräck och spänning har alltid legat mig varmt om hjärtat. Min svensklärare tyckte jag skrev bra, men hon tyckte det var lite ensidigt att jag alltid skulle skriva om otäcka saker. Själv känner jag att skräck är det jag älskar och just när det blir som otäckast, då glöder min pennan.

Berätta gärna lite om vad din bok handlar om!
– Den handlar om Serando, en grym varelse med evigt liv. Långt ute i skogen livnär han sig på kvinnor som han lockar till sig från en närliggande by. Genom att kidnappa dem med hjälp av tankekraft sätter han den lilla byn i ständig rädsla för honom. Ingen vågar trotsa honom. Ingen, utom Evilina. Hon känner en kuslig samhörighet med Serando. Motvilligt dras hon till honom. Hon ställs då inför ett val. Ska hon offra sig för byn och försöka rädda dem alla? Eller ska hon ge efter till Serandos lockelser och låta sig bli hans nästa offer?

Vad har du för planer framöver? Blir det uppföljare eller fler böcker?
– Jag har flera fristående böcker i huvudet, som kommer att bli skrivna så snart jag hinner. Både en ungdomsbok och en skräckdeckare (om man nu kan säga så). Just nu håller jag på med en bok med andra övernaturliga varelser än Serando. Tanken är att första versionen ska bli klar till sommaren.

2 reaktioner på ”Författarintervju: Nathalie Sjögren

  1. Pingback: Intervju hos Nilmas Bokhylla | Nathalie Sjögren

  2. Pingback: Vill ni ha författarintervjuer? | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s