Höstens böcker

Ser ni vad det är?

Ja, det klart ni gör. Det är ju höstens bokkatalog, fylld av smågodis för boknördar. Jag har bläddrat igenom den en gång och satt post-its på ”viktiga” sidor men blir nog att man bläddrar igenom den ett par gånger till. Mamma brukar säga att IKEA-katalogen är hennes Bibel, då är detta nog min.

Så hittade jag något intressant då? Självklart! Sekwa släpper en bok av deras första manliga författare, David Foenkinos, som jag är väldigt nyfiken på. Nyfiken är jag också på fortsättningen på ”Själlös”, nämligen ”Chanslös” av Gail Carriger som ges ut av Styxx Fantasy. Det kommer även nytt från Mons Kallentoft hos Forum Bokförlag.

Vad gäller barn- och ungdom är jag mest nyfiken på Shaun Tans nya ”Berättelser från yttre förorten” som ges ut av Kabusa Böcker och Liesl & Po som är skriven av Lauren Oliver och ges ut i oktober av Bonnier Carlsen. Sist men inte minst slukar jag säkerligen ”Miss Peregrines hem för besynnerliga barn” av Ransom Riggs som ges ut av Rabén & Sjögren.

Har ni hittat några guldkorn i katalogen?

4 reaktioner på ”Höstens böcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s