Gör livet lättare med ViktVäktarna!

För ett tag sedan fick jag boken ”Gör livet lättare med ViktVäktarna” som recensionsexemplar av Semic Förlag och eftersom det är en kokbok blir det en lite annorlunda recension av den.

Titel: Gör livet lättare med ViktVäktarna
Förlag: Semic Förlag
Utgivningsår: 2012
Antal sidor: 224

Recept jag provade ur boken:
*Hallonsmoothie med kardemumma
*Gröt med färska bär
*Rostbiff med het balsamicosås och klyftpotatis
*Grillade nötfärsbiffar med het coleslaw
*Gnocchi med tomater och salami
*Fläskfilégryta med italienska smaker
*Lax med krispigt örttäcke

Vad tyckte jag om boken?
Innan recepten kom igång fanns det bland annat informationstexter om kost, hälsosam livsstil och motion. Man kan t.ex läsa om skillnaden mellan övervikt och fetma och se tabeller över hur man bör ligga (det är givetvis individuellt och beroende på många saker men ungefär). Det fanns också information om ViktVäktarna, hur de jobbar och vad ProPoints egentligen innebär.

Därefter kom lite inspirationstexter från människor som lyckats gå ner mycket i vikt, hur de gjorde och vad som fick dem att sätta igång. Det finns också ett litet inslag av Malin Ewerlöf Krepp. Detta känns som en bra inledningen i en bok som denna och det har jag inga anmärkningar på. Däremot upplevde jag att vissa produkter som skulle vara med i recepten var svåra att hitta alternativt att man aldrig skulle köpa dem igen och det är lite tråkigt tycker jag för då blir det gärna mycket som slängs.

Recepten var annars lätta att följa, fina bilder på rätterna och jag gillar också att det inte bara fanns middagsrecept utan även på frukostar och mellanmål med t.ex extra lyxiga smörgåsar och smoothies. Smakerna har väl varit lite varierande men smaken är ju som baken så det jag gillade mindre kanske någon annan gillar mer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s