Fifty Shades of Grey

En av de mest omtalade, hypade böckerna i år är förmodligen ”Fifty Shades of Grey”. I utlandet har den kallats för bland annat mammaporr och häromdagen släpptes den på svenska men jag valde att läsa den på originalspråk.

Titel: Fifty Shades of Grey
Författare: E.L. James
Utgivningsår: 2012
Förlag: Arrow Books
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

Handling:
Anastasia Steele träffar den rika egna företagaren Christian Grey vid en intervju till skoltidningen och därefter verkar han dyka upp på de mest märkliga ställen. Efter en kort tid inleder de ett förhållande som minst sagt är komplicerat – Christian vill ha en undergiven kvinna och Ana är oskuld. Ana vill dessutom ha mer än bara sex men kommer hon att få Christian att ändra sig?

Omdöme:
Jag har läst oändligt många recensioner om den här boken, både svenska och engelska. Många gillar boken, många tycker att det är det sämsta de har läst. För min del är den lättläst, underhållande och fascinerande. Jag har läst några rader om att boken på något vis skulle klanka ner på kvinnan men där håller jag inte alls med. Det handlar trots allt om en BDSM-relation där Ana är undergiven.

Jag gillar dessutom båda huvudkaraktärerna. Ana är emellanåt lite osäker på sig själv och sin omgivning men det har jag inga problem med att förstå. Christians skiftande från bossig och kontrollerande till charmig och romantisk är också väldigt intressant och man kan nästan tro sig veta hur det hela kommer sluta MEN så finns det ju två delar till så kanske inte ändå. Om jag störde mig på någon karaktär så var det nog Kate, men det kan också bero på vad Ana sa till henne. Att hon betedde sig som hon gjorde mot Christian var ju faktiskt inte hans fel utan Anas.

De andra två delarna har jag inte hemma nu men kommer klart att införskaffa dem inom kort.

Mitt betyg: 4/5

5 reaktioner på ”Fifty Shades of Grey

  1. Pingback: Tematrio – Titelsiffror | Nilmas Bokhylla

  2. Pingback: Femtio nyanser av frihet | Nilmas Bokhylla

  3. Pingback: Top Ten Tuesday #22 – Beach Reads | Nilmas Bokhylla

  4. Pingback: ”Fifty Shades of Grey” av E. L. James | TinaO

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s