Läsa jorden runt?

Jag tänkte starta en egen utmaning här på Nilmas Bokhylla den 1 oktober och om någon vill hänga på är det självklart mer än okej! Jag tänkte nämligen läsa mig jorden runt, inte fysiskt utan litterärt, och utmaningen kommer att få pågå i sex månader. Eftersom jag älskar böcker och älskar resor tänkte jag att detta kunde bli den perfekta kombinationen.

Så, hur ska detta nu gå till? Jo, jag ska först och främst bestämma vilka länder jag ska besöka och vilka böcker jag ska läsa men tanken är att det ska gå i en smidig väg runt jorden och att jag ska få uppleva litteratur från länder som jag förmodligen inte hade tagit tag i annars, samt böcker som står i bokhyllan som behöver bli lästa. För att räknas kan antingen författaren komma från landet, eller också så utspelar sig handlingen där.

Hur många böcker blir det? Ja, det vet jag ju inte riktigt ännu men tänkte mig minst två per månad. Jag kommer med ett mer informativt inlägg när det närmar sig!

Vill ni också vara med? Självklart behöver ni inte läsa samma böcker som mig men det vore kul om ni tog ungefär samma väg som jag runt jorden. Det enda som är ett måste är att dela med er av era erfarenheter kring böckerna på ett eller annat vis. Och säg gärna till om ni vill haka på så att jag kan göra en liten lista!

Vad tror ni? Kan det bli roligt?

12 reaktioner till “Läsa jorden runt?

  1. Låter kul, men jag tror jag hoppar den utmaningen eftersom planen för de närmaste månaderna redan är överfull. Däremot tänkte jag köra en kontinentutmaning under nästa år, med start i Sydamerika. :)

  2. Tror inte jag orkar hänga med i ett sådant tempo. Däremot tror jag att det är väldigt intressant att försöka ge sig på böcker från länder som man normalt inte läser. Det finns så många intressanta författare runt om i världen som vi nästan inte kommer i kontakt med.

  3. Jag tror att det blir roligt :) Tyvärr har jag ju precis bestämt mig för att försöka plöjja igenom ”100-listan” med ungdomsböcker, så jag skippar nog denna gången. Men jag tycker det ska bli intressant att följa dig där och se om du lyckas få tag på några guldkorn på din resa!! :D

  4. Svar: Jag ska dit jag ska dit! Äntligen är tågbiljetten till Göteborg bokad, trodde inte att det skulle bli av men det verkar lösa sig nu. På nåt sätt kommer jag vara där! =) Så himla kul! och vill jättegärna träffa dig, kommer du vara på bloggminglet i R3? och i så fall när tror du?

  5. Det låter som en riktigt kul grej och jag tror det vore givande att läsa fler böcker som inte kommer från Europa eller den anglosaxiska världen. Dock så har jag dels ett köpstopp nu (och jag äger mest böcker från redan nämna geografiska sfär) och dels så gillar jag inte att planera min läsning utan tar det som faller mig in. Däremot ser jag fram emot boktips på nya böcker från dig!

  6. Jätterolig idé! Jag känner dock också som fler sagt att jag nog inte kommer orka med tempot, och dessutom har jag så många andra ungdomsböcker framför mig som jag längtar efter att läsa :) Men jag kommer följa dig med spänning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s