Julkalendern – Lucka 14

Hoppas ni alla hade en trevlig lucia! Nu är det bara tio dagar kvar till julafton och dagens lucka sponsras av Pocketförlaget. I vinstpotten ligger ett härligt feelgood-paket med titlarna Allt för dig av Sheila O’Flanagan, Glada hälsningar från Missångerträsk av Martina Haag och Vänskapsband av Elisabeth Noble.

Beskrivning av Allt för dig:
Olycksbådande moln tornar upp sig över den irländska tv-meteorologen Lainey Ryans liv. Efter en rad misslyckade förhållanden trodde hon att hon äntligen hittat rätt med den snygge och vältränade Ken, men är han verkligen mannen hon ska dela sitt liv med? Dessutom är hennes mamma Deanna, som hon aldrig haft någon bra kontakt med, på väg hem för att besöka Dublin för första gången på flera år. Deanna, välkänd feminist och flitigt anlitad debattör, har aldrig tyckt om de val Lainey gjort, särskilt inte när det gäller män. Det sista Lainey behöver just nu är ännu en föreläsning om hur hon borde leva sitt liv.

Beskrivning av Glada hälsningar från Missångerträsk:
Stockholm. Nadja har längtat efter barn i hela sitt liv, men inte träffat den rätte. Men nu, när hon närmar sig 45 och fortfarande är barnlös singel så bestämmer hon sig för att göra någonting åt saken. Kosta vad det kosta vill.
Missångerträsk. Lotta har fått nog. Hon och Magnus har inte legat med varandra på över ett år. Nu ska de åka till Paris och ta in på hotell, rädda äktenskapet och prova alla former av sex som de inte har testat hittills.
Två systrar, en innerstadsstockholmstjej och en småbarnsmamma i Lappland gör en hemlig överenskommelse om att hjälpa varandra. Men det går inte riktigt som de har tänkt sig.

Beskrivning av Vänskapsband:
Eve Gallagher lämnar England för ett nytt liv i New York och hon ser framför sig en hektisk storstadstillvaro där varje dag är ett äventyr. Det börjar bra, hon inreder lägenheten på Upper East Side, shoppar och njuter av New Yorks puls. Men snart upptäcker hon att livet där inte riktigt är som ett avsnitt av Sex and the City. Eve känner sig ensam, mer ensam än hon någonsin varit. Och vad hon mest av allt behöver är en vän. Lyckligtvis bor Eve i ett hus där det döljer sig en berättelse och en möjlighet till vänskap bakom varje dörr. I lägenhet 6A bor Jason Kramer. Han tvivlar på sin kärlek till sin fru och har istället börjat intressera sig för grannen, den vackra Rachael Schulman i 6B. En annan granne, Trip Grayling, är van att få som han vill. Men när han förälskar sig Emily Mikanowski vänds hans värld upp och ned. För honom är det kärlek vid första ögonkastet, från hennes sida är däremot intresset svalt. Inte förrän hon i sin tur lär känna den blyga grannen Charlotte lär Emily sig värdet av romantik i tillvaron. Drömmar går i uppfyllelse och hjärtan krossas, men ingen lämnas oberörd när husets hemligheter kommer upp till ytan.

Tävlingsregler
– Vilken fiktiv karaktär skulle du vilja umgås med en hel dag? Varför?

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

LUCKAN ÄR STÄNGD! GRATTIS JEANETTE D ANNA!

44 reaktioner på ”Julkalendern – Lucka 14

 1. Just nu skulle jag vilja umgås med Hermione från Harry Potterböckerna, eftersom jag just nu pluggar 200 % tror jag att hon skulle kunna vara till hjälp plus trevligt sällskap! :-)

 2. Findus, han har ju alltid så roliga påhitt på gång och jag skrattar så mycket åt hans uttryck. Ronja Rövardotter är en god tvåa men vildvittrorna kändes lite läskiga!

 3. Eragorn i serien om Eragorn och Saphira. Tänk att få flyga på en drake, att kunna samtala med en. Tänk att dessutom få träffa alver och dvärgar. Ja tack

 4. Jag har precis läst ut The Lightning Thief (Percy Jackson bok 1), och skulle tycka att det vore jättecoolt att hänga med Annabeth en dag! :D Läsa sig strida med svärd, prata grekiska (inte för att jag kan, men ändå) och få vara på Camp Half-Blood! :D

 5. Jag skulle vilja umgås med Ove från Fredrik Backmans roman En man som heter Ove. Spendera lite mer tid på djupet för att komma sådär nära inpå honom, att få se den riktiga Ove bakom all bitterheten liksom :)

 6. Skulle vilja umgås med Elisabeth Bennet från Stolthet och Fördom, hon är en sådan stark, självständig och smart kvinna att det kanske smittar av sig. ;)

 7. Oh herregud, det finns så himla många men dem jag mest skulle vilja umgås med är Fred & George Weasley från Harry Potter, mest för att dem är så himla roliga och underbara. Jag tror att dem skulle kunna göra mig glad även på dem dagarna då jag mår skit. Gred and Forge Forever!!! :D

 8. Just nu har jag stor lust att spendera dagen med Shirin från ”Fjäril i koppel”. Blev så berörd av hennes historia att jag inte skulle ha något emot att få möta henne i verkligheten och höra mer.

 9. Anastasia i Fifty Shades of Grey, jag har bara läst första boken och väntar på den andra som är en julklapp. Jag förstår inte alls hur hon tänkte där i slutet på boken(kan inte avslöja för mycket utifall nån som inte läst boken läser kommentaren). Så just nu skulle jag vilja spendera en dag med henne för att mesta skälla ut henne och ifrågasätta hur hon tänker egentligen. Om jag skulle välja en glad fiktiv karaktär så skulle det vara Dobby i Harry Potter. Han verkar ju så snäll!

 10. OC-gänget skulle vara kul att umgås med en dag, de verkar ha så kul/mysigt för det mesta och jag älskar serien! Annars skulle ju en dag på Hogwarts med Harry Potter, Hagrid och alla vara helt underbart också, och spännande! :)

 11. Jag skulle vilja umgås med Johan Christian Homan, antikvitetshandlare från Gamla Stan i Stockholm. En karaktär från Jan Mårtensons deckare som alltid råkar snubbla över något mordfall. I hans deckare rör sig mycket kring ämnen som historia, konst, antikviteter och litteratur, vilket jag tycker är så intressant.

 12. Sherlock Holmes. Känner att jag skulle behöva lite spänning i mitt liv. Och gärna tillsammans med en riktigt snygg man.

 13. Det var en svår fråga då det beror på om man får vara med denna valda figur i deras värld eller om man sitter hemma vid köksbordet.
  För jag skulle lätt kunna följa med Jake Sully i Avatar en dag för att se det han fick se och höra hans undran o nyfikenhet i Pandoras värld, men hemma vid köksbordet skulle jag nog vilja ha den enkla mysiga Nalle Puh med hans underbara tankar och funderingar.

 14. Harry i Harry Potter! :) Tänk vilka äventyr man skulle få vara med om under en hel dag! Annars så lär man ju också få träffa på hans vänner vilket jag inte heller skulle tacka nej till! :)

 15. Jag skulle vilja umgås med Jacob från Twilight serien för att få höra om alla historier om varelserna vi inte tror finns… Hur får man egentligen fram idéerna till allt i vår värld, är det som i böckerna att det faktiskt ligger en sanning bakom alla berättelser..?

 16. Mikael Blomqvist i Stieg Larssons deckartrilogi – vad spännande det skulle vara med den typen av action som han råkar in i!

 17. Cricket Bell från Lola and the Boy Next Door! Skulle mest bara glida runt tillsammans, be honom visa mig sina finurliga uppfinningar och få leva i en liten bubbla åtminstone den dagen.
  Japp, jag är lite smygkär i karl’n, haha.

 18. Jag skulle gärna umgås med Helena från Josephine Angelinis serie Starcrossed. Vi har många likheter hon och jag, så jag tror vi skulle klicka :)

 19. Jag skulle vilja spendera alla mina dagar i andras världar, bara för att se hur dem har/hade det. Men om jag måste välja, då blir det ändå Severus Snape. Jag vet så lite om honom och hans liv, sen skulle jag ju räddat hans liv om det inföll under just Den dagen. :D

 20. Anne på Grönkulla därför att hon är en sådan viljestark tjej och så för att få uppleva den tiden det utspelar sig på.

 21. Utan tvekan skulle jag vilja tillbringa en dag med prisjägaren Stephanie Plum (från Janet Evanovichs böcker). Hon brukar dra till sig alla möjliga sköna (och ibland även osköna) typer. Jag är säker på att det inte skulle bli tråkigt en enda sekund! :)

 22. Pingback: LUCKA 14 HOS NILMAS BOKHYLLA – 14/12 | BLOGGTÄVLINGAR

 23. Skulle behöva rycka upp mig och skakas om lite så varför ínte en rymdtripp med Zaphod Beeblebrox. Under förutsättning att Ford Prefect lånade ut sin liftarguide och gav mig en babelfisk.

 24. Det finns otroligt många jag skulle vilja spendera en dag tillsammans med, men just nu känner jag att jag behöver det där gemenskapen som tjejerna i SATC har för det är något jag saknar nu när jag brutit kontakten med flera utav mina vänner under det här året. Det ser nämligen ut att ha det så otroligt roligt tillsammans när det shoppar, fikar och snackar om allt och ingenting.

  Kram Sanna

 25. Ronja Rövardotter. Älskar stämningen och skulle vilja vara med en dag ute i skogen, sitta vid elden och rida barbacka.

 26. Stadsrådet i Bo Balderssons deckare. Virrigare och intressantare person får man nog leta efter
  ;-)!

 27. Pippi Långstrump! Hon är ju en förebild för alla blyga flickor som tror att dom måste vara alla till lags! Skulle vilja lära mig av Pippi så att jag kan lära det vidare,,, Många flickor idag behöver, tyvärr, stärka sitt självförtoende och få lite ”skinn på näsna”. Jag menar inte att de skall ”armbåga sig fram” utan tanke på andra utan tro på sig själva och sina färdigheter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s