Julkalendern – Lucka 15

Lucka15

15 december är det idag och dagens lucka sponsras av Damm Förlag. Vinsten består av boken Mina fräknar av Sofia Hallberg, som gavs ut tidigare i år.

978135_Mina_frk_8595

Beskrivning av boken från förlaget:
40-åriga Karin Silvius sitter vid köksfönstret i Vasastan och betraktar livet som pågår utanför. Hon hoppar mellan sporadiska uppdrag hos Manpower och är förlovad med Mats sedan hur länge som helst, men har alldeles tappat bort sig själv – i relationen och i livet.
På våningen ovanför bor Sabine, som varken behöver eller vill ha en man. Gemensamt har kvinnorna att de längtar efter barn. En vänskap inleds och allting förändras. Karins avsomnade tillvaro börjar motvilligt vakna och när hon en dag tittar på fräknarna på sin hud upptäcker hon något mycket märkligt …

Tävlingsregler
– Hur ser en perfekt julafton ut enligt dig? Berätta i en kommentar till det här inlägget.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

LUCKAN ÄR STÄNGD. GRATTIS TILL VARGNATTS BOKHYLLA!

37 reaktioner på ”Julkalendern – Lucka 15

 1. En perfekt julafton startar med lite mys med dottern i sängen innan vi kliver upp tillsammans och dottern får sin första julklapp för dagen. När den är öppnad och hon skiner utav lycka utav att ha fått det hon önskat sig, så intar vi frukost bordet där frukosten väntar i form av risgrynsgröt med mandel i och gott julbröd att äta till.Efter en lång frukost tillsammans hela familjen så är det dags för oss vuxna att komma i gång med maten, medan barnen roar sig med annat tillsammans. I mellan allt fixade i köket hinner vi vuxna njuta en stund och umgås med barnen innan det är dags för middagen. Efter det traditionella julbordet börjar Kalle Anka på TV och hela familjen samlas för att titta och invänta tomten som kommer med alla julklapparna. Kvällen består sedan utav att alla barn sysselsätter sig med sina julklappar, medan vi vuxna myser framför någon jul film på TV och lite gott att äta.

  Kram Sanna

 2. En perfekt jul är att få umgås med sin familj, nära och kära.
  Att få äta gott och ha det mysigt helt enkelt.

 3. En perfekt julafton.. skulle vara med hela familjen nere på farmor och farfars gård. Med både mammas och pappas nya respektive, mina syskon och farbröder med familjer. Vi skulle äta mat, kolla på kalle, gå en vinterpromenad med hundarna och avsluta dagen med julklappar i stora rummet framför brasan! :D

 4. Min perfekta julafton kan se ut precis hur som helst. Det viktigaste för mig är att främst barnen är lyckliga och glada och får ta del av julens glädje. Jag vill umgås, skratta, mysa, äta gott och bara njuta av livet här och nu.

 5. Den här boken blev jag nyfiken på och vill gärna vara med i utlottningen.

  På en perfekt julafton måste det givetvis finnas snö. En brasa i öppna spisen och god mat. Hela familjen är frisk så vi alla kan vara med och sen lite julklappar på det. Så mycket mer behövs inte tycker jag.

 6. Att jag vaknar utvilad, känner lugnet och en kaffedoft. Äter frukost med familjen och sedan firar vi med närmsta släkt och vänner där alla bidrar med lite att äta.

  vh
  Monika

 7. Promenad i lätt snöfall, glögg vid eldkorgen utanför huset. Bastu innan jullunchen. Liten tupplur innan Kalle Anka. Sen bygger vi gemensamt pusslet med NewYorkmotivet med den fantastiska julgranen. Julklappsutdelning och sen knäcker vi nötter, äter choklad och myser åt att familjen lyckas samla sig åter en jul.

 8. Åh den verkar riktigt bra!

  En perfekt julafton för mig är att bara få vara ute på landet med mina föräldrar. Är där 4-5 dagar varje år och vi är bara närmsta familjen som umgås, äter och dricker och har det mysigt. Sådan otroligt avkoppling! Det är julen för mig :)

 9. spännande bok för mig som arbetar som bemannings.. ja.. iallafall en perfekt jul är fylld av glädje, tomte, klappar, god mat och tillsammans med släkt och vänner samt att vi måste spela ett nytt sällskapsspel! en kul tradition hos oss!

 10. en perfekt jul är en jul utan gnäll, då hela familjen mot varandra är snäll
  med god mat och mycket prat

 11. En alldeles perfekt julafton skulle spenderas med mina två delar av familjen i Kiruna och Umeå. Kanske dela upp dagen mellan dom. Få umgås, bara slappna av, se Kalle Anka och titta på när de yngsta i familjen öppnar sina högar med julklappar! Och viktigt för mig vore att få ha djuren med på det, som det är nu stannar hundarna hemma medan vi är hos svärföräldrarna men hade det varit en perfekt jul hade de fått vara med mer.
  Sedan komma hem på kvällen, vara sådär härligt trött och nöjd med dagen och sjunka ner i soffan med varm glögg och kanske en skinkmacka.

 12. (Det här kommer bli långt. Förlåt)

  En perfekt julafton börjar lustigt nog med att mamma och jag äter frukost hemma, övergivna av de andra två. Syster och pappa rider julaftonskadrilj, som de alltid gör, och är i stallet i ottan medan vi myser i värmen. Förmiddagen ägnas förmodligen åt att göra i ordning för eftermiddagen; packa ned de julklappar som inte redan ligger under grannen hos mormor och morfar och klä på sig finkläderna. Vid två går vi upp till dem, kamera slängd över axeln och högklackade skor i hand, och tittar på Kalle Anka vid tre. Efter det äter vi julbord och skrattar mycket. Berömmer morfar för hans goda mat.

  När det är dags för att dela ut julklapparna, protesterar jag alltid högljutt över att bli tomte igen och att ”nu får någon annan vara tomte”. Men jag menar det inte. Efter protester för syns skull, börjar jag studera paketen under granen. Väljer ut ett paket, förmodligen till min syster, och fortsätter. Det kommer ta tid. Det blir mycket presenter och vi måste prata om dem alla, förklara hur vi har tänkt eller hur mycket vi älskar dem. Jag sparkar av mig mina högklackade skor och går i strumpbyxor över golvet när jag jagar klappar. Mormor och morfars hund är mig konstant i hälarna tills det att jag gräver fram ett paket med prinskorv till henne, då ligger hon still en stund men springer snart framför fötterna på mig igen.

  Då alla julkapparna är utdelade, beundrade, bläddrade i (om det är böcker), är det dags för kaffe och julgodis. Skivor ska provspelas. Ibland börjar vi titta på en film som någon har fått.

  En perfekt julafton för mig är en helt vanlig julafton, som den har sett ut under de senaste åren. En stund med familjen.

 13. En perfekt julafton behöver absolut inte vara särskilt avancerad. Det hela går ut på att man gör det man VILL göra, resten struntar man i. Julafton ska vara en mysig, härlig dag full av kärlek och gemenskap. Det måste inte vara massor av mat, det måste inte vara massa godis. Huvudsaken är att man får umgås med dom man vill!

 14. En perfekt julafton är lugn och kravlös. Att sova tills jag vaknar, äta en lång frukost med tända ljus och se vad tomten lagt i julstrumpan (vilket jag av någon konstig anledning brukar veta i förväg). Ta en promenad med kameran och möta glada grannar längs vägen. Känna doften av nykokt gröt och lägga pussel i väntan på kvällen. Det bästa brukar vara när klapparna blir öppnade och se hur nära och kära blir glada över sina presenter.

 15. Det börjar med att man gör färdigt all mat och kakor till middagen. Sen väntar man spännt(trots att man är 24) på Kalle Ankas jul kl 3 :D Efteråt äter man och sedan på kvällen så delar man ut paketen och öppnar dom .
  Och självklar spenderas dagen med familj och andra nära :)

 16. En perfekt julafton är något som finns i önskedrömmen. Vi är några som skall leva upp till den bilden, och i bästa fall blir det god stämning, god mat, goda skratt och omfattar alla som vi älskar. De som inte längre finns med oss, är ändå närvarande genom traditioner, samtal och minnen vi delar med oss av.
  Den som vill ser på Kalle, andra hjälps åt med maten och när vi alla har njutit av alla rätterna, så delar vi ut julklapparna. Efter att ha prövat ett nytt sällskapsspel (hoppas jag), kan vi bänka oss i kyrkan o delta i en midnattsbön. Det är fint att få uppleva den stunden också som en påminnelse om Julens budskap.

 17. En perfekt julafton är lugn men ändå ganska fylld av traditioner tillsammans med den närmsta familjen. Det jag inte vill vara utan är umgänget, ett kyrkobesök, julmaten, julsångerna, Kalle Anka, julklappar och så kvällens risgrynsgröt. Och trötta barn.

 18. Den perfekta Julaftonen hade vart att slippa stressa med allt..Att slippa stressa sig iväg utan få mysa med god frukost och sedan rulla hem till resten av familjen och äta ”tomtegröt” till lunch, sitta o prata o skratta och mysa till julgranens mysiga sken och nötknäppning och knäcksmask. God middag och se pirret och väntan i barnens ögon då tomten kommer. Även fast julen ska vara vit så är det gott med glögg och ett litet glas med t.ex baileys i röran av allt underbart prasslande julklappspapper och skratt.

 19. Om julafton är helt perfekt eller inte spelar ingen roll. Det viktiga är trevligt umgänge med nära och kära och lite god mat. och att se glädjen när småttingarna öppnar klapparna. Det räcker gott för mig!

 20. Jag är med och tävlar! Boken låter jättespännande så den skulle jag gärna vilja vinna!
  En perfekt julafton är när man får vara med nära och kära. Alla är glada och mår bra. Alla får en fin julklapp de önskat sig, god mat och bra stämning!

 21. Det enda som krävs för att min julafton ska vara perfekt är att jag får umgås med mina nära och kära.

 22. En perfekt jul för mig spenderas med min älskade hemma i våran lägenhet. Sovmorgon, grötfrukost med tända ljus, någon liten julklapp och ingen stress. Efter Kalle Anka blir det en promenad till svärföräldrarna där det serveras julbord.

 23. Jag tänker inte säga något skitsnack att det bästa med jul är att vara med nära och kära.Man kan vara med nära och kära vilken dag som helst. Det bästa med julen är helt enkelt att få massa paket, käka julgodis och att titta på tv!

 24. Pingback: LUCKA 15 HOS NILMAS BOKHYLLA – 15/12 | BLOGGTÄVLINGAR

 25. En perfekt julafton är när alla är glada över just den dagen och inte tänker på nyårsfirande eller julgransplundring, ingen gnäller på vad som borde funnits på julbordet utan berömmer det som finns och är nöjda med sina paket utan att reflektera över om innehållet stämde överen med önskelistan.

 26. Att jag är ledig och inte behöver jobba är en bra början. Sen vill jag ha en lugn dag med familjen utan en massa måsten och tider att passa. Morgonmys, frukost med adventsljusen tända och sen julklappsutdelning. Mitt på dagen äter vi julmat och senare blir det fika framför tvn och kalle Anka.
  När kvällen kommer åker vi till svärföräldrarna och firar med resten av släkten. Julaftonen avslutas med midnattsmässa i en kyrka som är vackert upplyst av många levande ljus.

 27. Grötfrukost innan det är dags att styla ungarna och dra till kyrkan på julbön – sedan hem och fika innan det är dags att göra iordning för gästerna – duka och så. Maten fixar jag när de andra tillat på Kalle ;-) julmat och sedan kommer tomten ris a’la malta och fika innan det är dags att vinka av gästerna!

 28. Perfekt julafton är då alla är mätta och glada och man umgås med sina nära och kära i trevlig miljö. Då kärleken flödar och livet känns på topp. Det är en perfekt julafton för mig.

 29. En perfekt julafton är när det inte bara är jag och mina föräldrar, utan att min syster och brorsan med familj är med hela dagen. Känns inte lika ensamt…. samt att mamma inte jobbar på kvällen. Kvällen är det bästa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s