Julkalendern – Lucka 17

Lucka17

Nu är det bara en vecka kvar till julafton och tiden har verkligen gått fort, tycker ni inte? Dagens lucka i julkalendern sponsras av Bazar och innehåller boken Salvadoreña av Cecilia Samartin.

salvadorena

Beskrivning av boken från förlaget:
Ana växer upp hos sin mor i en liten by på landet i El Salvador och trots fattigdom lever hon ett bekymmerslöst liv tills den dag när inbördeskriget i landet rycker närmare och landsbygden utsätts för en massaker. Med ett slag förändras hennes liv, men Ana lyckas fly kriget. Av en slump kommer hon till USA där hon söker sin tillflykt innanför ett nunneklosters trygga murar.

Som vuxen ändrar Anas liv kurs ännu en gång när hon anställs som barnflicka hos den välbärgade familjen Trellis, som lever ett rikemansliv i överflöd i Kalifornien. Ana upptäcker snart att det bakom den välpolerade fasaden finns individer med sårade själar. Trots sin egen känslomässiga smärta kan hon hjälpa andra som har användning för henne. Men samtidigt inser Ana att hon, mycket mot sin vilja, attraheras av den inneslutna Mr Trellis.

Tävlingsregler:
– Motivera kort varför just du ska vinna den här boken! Glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

LUCKAN ÄR STÄNGD. GRATTIS TILL BOOKS ABC!

28 reaktioner på ”Julkalendern – Lucka 17

 1. Det låter som en spännande bok och dess berättelse fascinerar mig, så vore jätte kul att få vinna den så att jag kan läsa den.

  Kram Sanna

 2. Jag vill vinna denna bok för den verkar bra, och jag är sugen på att läsa något som (åtminstone delvis) utspelar sig i Sydamerika :) jag vill jobba på att ta mig utanför Sverige, brittiska öarna och USA i mitt läsande!

 3. Semestern hägrar! När jag är ledig slukar jag så många böcker jag bara hinner. Den här boken verkar vara en härlig feel good-roman som man lätt kan leva sig in i och drömma sig bort i för några timmar. Den skulle passa utmärkt på nattduksbordet till jul!

 4. Jag vill gärna vinna den här boken eftersom jag inte vunnit någon i din kalender tidigare! ;-)
  Desutom tycker jag den verkar riktigt bra och hade missat att Cecilia Samartin kommit ut med en ny bok.

 5. Samartin är någon jag aldrig läst av och därför är jag väldigt nyfiken på hennes böcker. Just den här verkar också väldigt, väldigt bra så känns som om det kan vara något att börja med :)

 6. Livet är rätt tungt just nu och jag skulle behöva få ett andrum från mitt eget liv ett tag och uppslukas av någon annans liv och verklighet som man gör när man läser en riktigt bra bok.

 7. Jag vill vinna denna bok för att jag gärna vill läsa den! Jättebra läsning nu under mammaledigheten då det är fint att varva ner både på kvällen och under sovstunden på dagen :)

 8. Jag älskar det spanska språket och kulturen både i Spanien och sydamerika. Jag har aldrig läst en bok som utspelar sig där så därför skulle jag jättegärna vilja få chansen att läsa denna! :)

 9. Anledningen till varför just jag skulle vinna denna bok är helt enkelt för att detta är den typen av berättelse som jag med säkerhet skulle gilla.

 10. Hej!
  Jag har länge tänkt att läsa denna bok, förmodligen lånad på biblioteket.
  Blev intresserad när jag fick höra de första recensionerna.Har jag nu tur
  kanske det blir möjligt att läsa den i alla fall.

 11. Det skulle vara mysigt att läsa en bok som jag tror är bra i jul. Ledighet, lugn och ro och en bra bok. Bättre kan det knappast bli!

 12. Jag läste hennes förra bok Drömhjärta och blev helt tagen…. skulle vilja återuppleva den magin och kanske få gråta en skvätt igen.

 13. Det skulle vara roligt att få läsa en för mig okänd författare. Har förstått att hennes böcker blivit omtyckta och prisade, så nu är det dags för mig att stifta bekantskap med dem!

 14. Jag skulle gärna vilja vinna boken! Man har inte haft så mycket tid tidigare med att läsa men nu börjar tiden komma tillbaka men nu har jag inga bra böcker att läsa! Denna boken verkar spännande så den hade varit kul att vinna!

 15. Pingback: LUCKA 17 HOS NILMAS BOKHYLLA – 17/12 | BLOGGTÄVLINGAR

 16. Jag har som mål att under 2013 läsa flera böcker från andra länder än de nordiska och engelsktalande. Den här boken skulle passa perfekt, och jag har t.o.m. stått och fingrat på den i bokhandeln…

 17. Jag är med.
  Min egentid är när jag får läsa en bok och sambon blir tokig på alla kartonger med böcker som svämmar över. Han vill inte att flera böcker köps in men kommer en bok på posten kan han inget säga och jag kan krypa upp i hörent av soffan med min pannlampa och njuta.

 18. Denna boken fångade mitt intresse direkt. Är ingen bok jag skulle valt själv men nu när jag läste om den blev jag riktigt sugen på den!

 19. Jag jag här så mycket om författaren och vill så klart läsa. Och ska jag inte läsa något från Sydamerika i jorden runt-utmaningen? ;)

  vastmanlandskan [at] gmail [punkt] com

 20. Pingback: Salvadorena, hurra! « Books ABC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s