Julkalendern – Lucka 19

Lucka19

Dagens lucka sponsras av Atrium Förlag och innehåller ett fint Jenny Valentine-paket. Titlarna en av er kommer att vinna är Myrstacken och Trasig soppa.

myrstacken

Beskrivning av Myrstacken:
För Sam är huset på Georgiana Street 33 ett ställe där man kan försvinna. För Bohemia är det ett kort stopp mellan hennes mammas pojkvänner. Gamla Isabel uppför sig som om hon ägde stället, trots att det faktiskt tillhör Steve nere i källaren. Likt myror springer de runt, runt och sköter sitt utan att ställa några frågor. Men gräver man tillräckligt djupt finner man att alla har något att dölja…

trasig-soppa

Beskrivning av Trasig soppa:
En främmande kille knackar Rowan på axeln och säger att hon tappat något. Han ger henne ett negativ. Det är inte hennes, men hon tar emot det. När hon senare kopierar bilden upptäcker hon att det i allra högsta grad har med henne att göra.


Tävlingsregler
– Vilken är den bästa ungdomsförfattaren om du får välja? Motivera kort ditt val!

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

LUCKAN ÄR STÄNGD. GRATTIS TILL ANDREA!

37 reaktioner på ”Julkalendern – Lucka 19

 1. John Green. Med ett vackert språk som binder en fast till vackra karaktärer och fina miljöer. Som ger en både lycka och sorg, och lämnar än aldrig besviken.

 2. Med risk för att vara som ”alla andra”, J K Rowling. Vilken fantasi, vilka böcker, vilket språk! Böckerna kommer bli riktiga klassiker och läsas många generationer framöver!

 3. LIsa Bjärbo. Hon skriver enkelt och igenkännande om unga människors vardag. Hennes böcker handlar till exempel om att vara förälskad i bästa kompisen men inte våga säga något, hoppa av gymnasiet (till föräldrarnas förskräckelse) och börja jobba på cafè, ha en pappa som är otrogen och föräldrar som tänker skilja sig. Rekommenderas!

 4. Den bästa enligt mig är J.K. Rowling (jag väljer att kalla henne författare av både barn och ungdomsböcker då hon riktar sig till båda) just för hennes förmåga att skapa en så välutvecklad och detaljerad värld som trollkarlsvärlden :)

 5. Jag svarar stephenie meyer! Älskar hennes böcker och läser de/lyssna på minst en gång om året. Är väl en twilight nörd kanske men det är något speciellt med de!

 6. Jag får väl vara lite oorginell och säga J.K Rowling. Harry Potter är bland de bästa böckerna jag har läst. Det är alltid lika magiskt varje gång man öppnar en Harry Potter bok =)

 7. Enid Blyton. Vi Fem har lockat läsare i många år och passar alla oavsett kön. Fyllda med spänning och lagom tjocka böcker som inte avskräcker ungdomar att orka läsa från pärm till pärm.

 8. Josephine Angelini, för att hennes böcker är uppbyggda med så mycket kännsla att det inte går att undvikas att dras med. För att det finns en spänning och en dragningskraft som gör att du inte kan lägga ifrån dig boken.
  För att hon skrivit den bästa kärleks och fantasy serien jag någonsin läst.

 9. hej
  min favorit måste få bli Enid Blyton var dom böckerna man fastnade för som barn
  hoppas på turen
  Titti

 10. Jag måste hålla med flera andra här bland kommentarerna och säga J.K.Rowling. Hon har fått en hel värld att falla handlöst för hela hennes påhittade äventyr och skapat en helt ny värld för oss att ramla in i. Hon har fått miljontals människor att gråta, längta, skratta och leva.

 11. Var så längesedan jag läste ungdomsböcker men den jag läste sist överträffade alla ungdomsböcker jag någonsin läst; Suzanne Collins, som har skrivit Hunger Games-böckerna, har sådan otrolig fantasi och beskriver på ett väldigt inspirerande och spännande sätt!

 12. För mig är det omöjligt att välja endast en bra författare, men om jag i alla fall ska försöka vara originell så väljer jag Richelle Mead. Några av de karaktärer som hon skapat är mina absoluta favoriter. Hon lyckas dessutom skapa humor och spänning på en och samma gång. Dessutom håller hennes serier hela vägen från början till slut och det är lite ovanligt.

 13. Jag älskade Fransine Pascal (säkert stavfel) men hon som skrev Tvilling-böckerna alltså. Jag slukade alla böcker! Himla mysig serie som jag blev glad av.

 14. Oj, oj, oj… Jag som tycker så många är bra! I dagsläget skulle jag nog ändå mena Lisa Bjärbo i och med att jag älskar hennes språk, tror att hon går hem hos många och för att jag är ganska säker på att hon kan få även vuxna att minnas tonårstiden…

 15. Maria Gripe därför att jag hade många sträckläsningar tillsammans med hennes böcker. För man måste få veta hur det gick och varför det var som det var.

 16. Katarina von Bredow, förbjuden kärlek när den är som bäst! Älskar hennes sätt att beskriva och måla upp relationer som får oss alla att rynka ögonbrynen och försöka förstå. Hon låter oss komma in i nya, spännande världar med en tvist som gör att man vill veta mer genom sina böcker.

 17. Finns så otroligt många som jag älskar och det är otroligt svårt att välja mellan Richelle Mead,Suzanne Collins,J.K Rowling,John Green och Meg Cabot och även om jag gillar de fyra förstas böcker mer än Megs så tror jag att jag tar Meg för hennes böcker är aldrig dåliga,hon skriver så humoristiskt och hon dödar aldrig mina favoritkaraktärer som de andra gör,haha :P Sen så skriver hon så att alla förstår och jaa,hon är underbar helt enkelt!

 18. Jenny Downham, för att hon vågar skriva om ungdomar och döden. Innan jag dör är både sorglig och rolig, en riktig pärla som alla borde få i sin hand,

 19. Har otroligt många bra författare att ge tips på men någon som fanns med mig lite extra var Francine Pascal som skrev böckerna om Tvillingarna. De är böcker som jag än i dag har hemma i bokhyllan och har svårt att göra mig av med (och som jag troligtvis kommer spara för att ge vidare till dottern när hon blir lite äldre).

  Kram Sanna

 20. Sarah Dessen, för hon får mig att verkligen leva mig in i böckerna och de har väldigt hög kvalite så de är svåra att sluta läsa innan sista sidan!

 21. Pingback: LUCKA 19 HOS NILMAS BOKHYLLA – 19/12 | BLOGGTÄVLINGAR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s