Julkalendern – Lucka 20

Lucka20

Nu börjar det verkligen närma sig julafton, stressar ni eller tar ni det lugnt? Dagens lucka sponsras av Massolit Förlag och innehåller en inbunden version av Lars Wilderängs bok Midvintermörker som faktiskt utspelar sig den 26 december i år.

midvintermorker

Beskrivning av boken från förlaget:

Annandagens tidiga morgon 2012 vaknar svenskarna upp till en ny värld. Ett strömlöst och mörkt Sverige. En dag då allting förändras.

Sabotage mot den ryska gasledningen Nord Stream följt av en rysk militär storövning i Östersjön har plötsligt förvandlats till ett regelrätt anfall mot Sverige. Från Försvarets Radioanstalts lyssnarpost söder om Göteborg, till Faluns vintermörka skogar eller ett Malmö på gränsen till sammanbrott, och till ett iskallt Östersjön med ett vindpinat Gotland, får vi följa ett antal personers upplevelser under ett dygn som skakar Sverige från grunden.

Tävlingsregler
– Vilken bok hoppas du ligger under granen hemma hos dig i år? Varför?

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

OBS! Endast svenska tävlande på grund av fraktkostnader.

LUCKAN ÄR STÄNGD. GRATTIS LYDIA!

40 reaktioner på ”Julkalendern – Lucka 20

 1. Det finns massor av böcker jag skulle vilja ha, men den jag tror att jag verkligen behöver är ”Vardagsmat för liten kassa” av Eja Nilsson. Recept på bra mat som inte kostar skjortan skulle passa min börs just nu.

 2. Jag hoppas att Johan Theorins senaste bok, På stort alvar, ligger under granen. Det är min absoluta favoritförfattare, men denna bok har jag ännu inte läst.

 3. Har så många böcker som jag önskar mig, att jag inte alls vet vilken jag ska börja med men vore roligt om Femtio nyanser av honom av E L James låg under granen. Det är en bok jag hört och läst mycket om på sistone vilket har gjort det extra spännande att få läsa den.

  Kram Sanna

 4. Jag hoppas att boken Hemligheten på Mercy Close av Marian Keyes kommer finnas under granen. För jag tycker mycket om hennes böcker.

 5. Åh… jag hoppas att… (min bokönskelista är lång iår). Jag tror någon av mammas böcker eftersom jag bara önskat mig utländska beställningsvaror som inte (eller med väldigt liten chans) finns i svenska bokhandlar. Om jag ska välja en får det bli Alice in Wonderland and Philosophy: Curiouser and curiouser av Richard Brian Davis. Älskar Alice i underlandet och jag tror denna bok skulle bidra med en massa tänkbara grejer :)

 6. Theodor Kallifatides senaste: Brev till min dotter. Jag läste latin på gymnasiet, och den här boken handlar om den romerske diktaren Ovidius, som blev förvisad. ‘Bara det. Dessutom tycker jag om Kallifatides språk. Att lära sig ett nytt språk i vuxen ålder och sedan kunna använda det som ingen annan!

 7. Många, men allra helst hoppas jag på ”Femtio nyanser av mörker” av E.L. James
  Älskade första boken, även om det var lite för mycket ”min inre gudinna” men jag väntar spänt på fortsättningen!

 8. Jag har önskat mig JK Rowlings Den tomma stolen och hoppas Tomten kommer med den. Spännande att se hur hon skriver för vuxna. Kanske slår det till och med Harry Potter-böckerna?

 9. Om Sandmannen ligger under granen skulle jag bli jätteglad. Jag har sträckläst Keplers tidigare böcker och hoppas få läsa hans senaste under julhelgen. Risken är dock att jag blir helt uppslukad och inte hinner umgås med familj och släkt..!

 10. Eftersom jag tror att jag kommer att få en del romaner, så önskar jag mig Anna Bergenströms nya kokbok så jag kan hålla mig vid liv med goda maträtter mellan lässtunderna. Ska jag ändå önska en roman så blir det Mikael Niemis Fallvatten.

 11. Hej
  jag önskar denna bok Midvintermörker för den har jag inte läst verkar spännande
  hoppas på tur Titti skarp
  God-Jul

 12. Har många böcker jag önskar mig men mest av allt är det en av mina favoritserier, de odödliga. Skriven av Alyson Noël. Har redan de 2 första böckerna på svenska men vill ha hela serien på engelska. Hoppas verkligen jag får dem under granen i år. Dock ska vi inte ha gran xD Men i julklapp önskar jag mig dem i vart fall.
  Tipsar starkt om dem föresten. Jättefina och bra ungdomsböcker.

 13. Jag har i stort sett bara önskat mig böcker, men det jag verkligen vill ha och hoppas på är The Parasol Protectorate-boxen, för jag har hört så mycket om den och läst flera fina recensioner.

 14. Jag önskar mig ”Norske vottar og vantar; dyremønster og andre figurar frå norsk strikkearv” eller ”Selbuvotten; vakre mønster frå ein norsk strikketradisjon”. Tycker om att sticka vantar och i dessa finns så fina mönster.

 15. Jag önskar mig Jämlikhetsanden av Wilkinson och Pickett, har hört så bra om den länge men har aldrig fått rumpan ur vagn att faktiskt köpa den. Nu här senast så var det en klasskompis (jag pluggar till statsvetare) som kom fram och sa att han trodde att jag skulle älska den. Den är ju även lite inom det ämne jag pluggar så det blir lite hobbyläsning och lite pluggläsning i en och samma bok tänker jag mig :) Så antingen den eller denna som du lottade ut här för någon dag sen: Liten parlör för älskande. Den verkar som en bok helt i min smak och detta har jag även påtalat för mannen, kul att man kan trilla över böcker man inte ens hört talas om annars! :)

 16. Jag hoppas jag får J.K. Rowlings nya. Ska bli intressant att läsa den och se om hon kan skriva annat än Harry Potter och hur hon är på vuxenböcker.

 17. Standardsvaret när det gäller mig: OMG, HARRY POTTER!!! Vadsomhelst från Potter-världen, t o m en av böckerna jag redan här. Allra helst From Page to Screen – en fet bildfylld bok att ligga på mattan framför granen och bläddra i medan snön faller. En jul utan Harry Potter är numera lika otänkbar som en sommar utan plusgrader.

 18. Jag hoppas faktiskt på den nya Astrid Lindgren boken om Tomten, Tomten är vaken, som tidigare inte varit utgiven i Sverige. Den är jag riktigt sugen på att få titta i och läsa. Tror den kan vara en härlig julbok att ha!

 19. Lost dogs and Lonely Hearts, är boken jag önskar mig i år. Älskar hundar och känt mig ensam länge tills jag träffade min underbara pojkvän! Sen ger jag alltid böcker till hela släkten så under granen till andra ligger bl a Jan Guillous- Dandy, och Anders Jallais-Spionen på FRA!

 20. De senaste två böckerna i J.R Wards The black dagger brotherhood serie! Längtar efter att få läsa fortsättningen :D

 21. Har som vanligt önskat mig något av årets nobelpristagare i litteratur, intressant att få en inblick i annat än det som baseras på svensk kultur och spännande att försöka utröna vad som gör just den författarens sätt att berätta så prisvärt.

 22. Jag har alla Harry Potter böckerna utom flammande bägaren så jag har önskat mig den. Jag har även alla filmer och vill ha alla böcker också! Jag är lite av en Potter nörd [:

 23. Svårt att välja efter som jag vill ha så många böcker! Kommer antagligen inte få nån bok heller eftersom alla tycker jag har tillräckligt! Vilket jag inte tycker man kan ha… Däremot så kanske det ligger en bokhylla under granen så jag slipper bygga berg på golvet…
  Men om jag fick välja helt fritt så skulle jag önska att nyckeln (sista delen i engelfors triologin) låg under granen… Vet att det är omöjligt då den inte är utkomen än, men önska kan man ju alltid :-)

 24. Vingar av glas, för att det är uppföljaren på en serie jag läst första boken i och bara älskat! Vingar av glas släpptes för inte så länge sedan och jag har spänt väntat på den ett ganska långt tag nu, så det skulle vara en stor glädje om den låg under granen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s