Julkalendern – Lucka 21

Lucka21

Dagens lucka står Piratförlaget för och vinsten är Emma Hambergs Rosengädda nästa!. Boken är första delen i en serie om Rosengädda och människor som bor där.

rosengaddanasta_inb_low

Beskrivning av boken från förlaget:
Bror är en trettonårig frankofil som har oändligt många skivor med Serge Gainsbourg men inte en endaste vän. Brors föräldrar bråkar sammanbitet om nätterna. Det viskas om skilsmässa. Familjen är det enda han har, och den måste räddas! Bror iscensätter ett seglarläger som han sedan låtsas åka på. En hel månad ger han sina föräldrar, då de kan hitta tillbaka till varandra. Men frågan är vart Bror egentligen ska ta vägen den där månaden?

Tessan är en tjugonioårig kvinna som sitter fast i en dålig relation, andras skeva förväntningar av henne och sin nedlåtande mamma. Hon läser kokböcker som andra läser romaner, men ägnar sina dagar åt att servera pulvermos i en korvkiosk istället för att laga fantastiska rätter åt finsmakare. Hon vill något mer med sitt liv. Men hur ska det gå till?

Jane är en unik kvinna, en sextioårig excentrisk dam som hjälper små djur i nöd, men även lämnar dörren på glänt åt människor som kan behöva henne. Tack vare Janes magiska fingrar möts Tessan och Bror i hennes lilla hus mitt i stan.

Tillsammans ger de sig iväg till Rosengädda, en resa som kommer att förändra alla deras liv för evigt.

Tävlingsregler
– Vilken är din favoritjullåt och varför? Motivera kort i en kommentar till det här inlägget!

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

OBS! Endast svenska tävlande på grund av fraktkostnader.

LUCKAN ÄR STÄNGD. GRATTIS MAGDALENA FRID!

32 reaktioner på ”Julkalendern – Lucka 21

 1. Jag älskar Triads ”Tänd ett ljus och låt det brinna”. Sjöng den tillsammans med ett par kompisar på skolans julfest och det väcker fina minnen då jag hör låten :)

 2. O helga natt eftersom om den sjungs rätt – av rätt person ger mig gåshus. Men fråga mig igen nästa år så är förmodligen svaret ett annat. Gläns över sjö och strand är också fantastisk.

 3. Santa Claus is coming to town, för den är så glad och jag blir liksom pirrig av julkänsla när jag hör den. Antagligen för att den påminner om min barndom när jag verkligen väntade vid fönstret på tomten:)

 4. Med och tävlar. Jul, jul, strålande jul låten gillar jag, så stämningsfull på något sätt :)

 5. Min favoritlåt är ”Så mörk är natten i midvintertid” med Sofia Karlsson, hon sjunger vackert och jag älskar den folkliga stilen. Det tillför något nytt till julmusiken!

 6. En jullåt som jag de senaste åren börjat gilla är ”Tomten jag vill ha en riktig jul” med Busungarna. Det är en mysig och käck jullåt!

 7. Jag älskar Oh holy night med Cartman ifrån South Park. Ett helgalet val men han är så rolig och låten är underbar (även originalet). ”Oh holy night, when I get presents”. Visst finns det en liten Cartman i mig, en som vill ha presenter och vara barn även om jag nu är ”vuxen” och borde vara nöjd ändå.

 8. Goddagens!
  Min favoritjullåt är nog Mer Jul av Adolphsson och Falk. Den har en lite rolig text och fin melodi. Jag är inget större fan av jullåtar, men den gillar jag.

 9. Min (eller snarare sonens kanske?!) favorit just nu är ”Midnatt råder”. Han vill gärna att jag ska sjunga den för honom hela tiden ;) Han är 15 mån. Hoppas på tur att vinna boken!

  Mvh Matilda

 10. O Helga natt som Andrea Bocelli sjunger den. Det ger riktig julkänsla och härliga rysningar längs ryggen.. God jul!

 11. Åh, så spännande det lät! Får så mycket läslust av alla böcker här. Tack!
  Min favorit julsång är ”The Christmas Song” av Nat King Cole, den har gjorts på oändligt många sätt men jag vet inte vilken variant jag gillar bäst… Fin är den i alla fall. :)

 12. Mer jul – den passar klockrent in på mig. Blir liksom barnen nästan i extas när julen nalkas.

 13. Gläns över sjö och strand måste det bli, den ger mig rysningar varje gång….försöker jag sjunga den får andra rysningar….dock inte av samma orsak…

 14. Last Christinas är min favorit för att den påminner oss om att vi måste älska oss själva först för att kunna älska någon nnan och bli älskad . God Jul !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s