Julkalendern – Lucka 22

Lucka22

I dagens lucka sponsrar Hoi Förlag med ett härligt deckarpaket! Den thailändska amuletten av Thomas Dahlqvist och Spåren på bryggan av Lars Rambe i pocket samt en inbunden version av Sällskapet av Peter Lillthors finns i vinstpotten.

amuletten_jpg-200x300

Beskrivning av Den thailändska amuletten:
En varm sommardag i juli blir den unga thailändska militärkaptenen Malee Som skjuten till döds i Örebros stadspark. Malee befinner sig i parken tillsammans med den frilansande journalisten och fotografen Tommy Berg. Ska Tommy hinna genomföra det Malee inte hann innan polisen upptäcker vilken relation han hade till henne, och att han har betydligt större vetskap än han påstår om omständigheterna kring det brutala mordet? I sitt förvar har Tommy den mystiska amulett som Malee burit runt halsen, en amulett vars dolda innehåll utgör ett hot mot både regeringar, företag och enskilda personer.

9186775367

Beskrivning av Spåren på bryggan:
En patient rymmer från Sundby mentalsjukhus under stor dramatik. För att undkomma sina förföljare springer han ut på Strängnäsfjärdens is och försvinner i snöstormen. När snön lagt sig morgonen efter hittar man en överfrusen vak. Upptäckten lamslår hela Strängnäs. Ur vaken sticker det upp två lik. En man och en kvinna tätt hopslingrade och fastfrusna i isen som har färgats mörkröd av blod. Dubbelmordet på isen blir upptakten till en mordutredning som går allt annat än problemfritt. I den lilla staden är det svårt att få klarhet i vad som hänt och polisinspektör Sven Aronsson kämpar i ensamhet med fallet som förblir olöst. När en okänd man hittas brutalt avrättad i en park fyrtio år senare ställs Strängnäspolisen återigen inför en svår uppgift. Tidningsreportern Fredrik Gransjö bevakar mordet och blir indragen i ett fall som inte liknar något han tidigare varit med om. Hans artikelserie om Sundby sjukhus ligger i förgrunden och han känner på sig att det är något som inte stämmer.

9186775251

Beskrivning av Sällskapet:
En katastrof inträffar i Mexikanska golfen. En oljerigg har skakats av en kraftig explosion och flera miljoner liter olja hinner spridas i havet innan läckan tätas. Förödelsen är ett faktum och riggens ägare, företaget WWP, pekas genast ut som skyldiga till tragedin. Samtidigt i Stockholm kröns juristen Johan Ström till ny medlem av Sällskapet, ett hemligt nätverk som bygger på övertygelsen att alla går att köpa. Johans första uppdrag blir när advokatfirman han jobbar på anlitas av WWP. Men det riktiga uppdraget läggs inte på firman, utan på Sällskapet. Medlemmarna ska se till att oljeriggens ägare inte döms för miljökatastrofen och en stor summa pengar ligger i potten för att säkerställa domen. Spelplanen börjar snart ta form, med Sveriges högst uppsatta advokater som de viktigaste pjäserna. Men det kommer snart att visa sig att inte alla vill spela efter reglerna.

Tävlingsregler
– Vilken tycker du är den bästa julkalendern som visats på TV? Motivera kort ditt val och glöm ej att ange din e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

OBS! Endast svenska tävlande på grund av fraktkostnader.

LUCKAN ÄR STÄNGD. GRATTIS CARRO!

32 reaktioner på ”Julkalendern – Lucka 22

 1. Albert & Herberts julkalender 1982. Det är den enda julkalender, som jag kommer ihåg i alla fall, där hela släkten inte velat missa ett enda avsnitt – oavsett ålder. JAg, som sexåring, älskade den, mina föräldrar missade inte ett avsnitt och min mormor skrattade så att tårarna rann.

 2. Hmmm. Jag tycker nog att den bästa var Mysteriet på Greveholm – första omgången! Det är den jag kommer ihåg bäst. (Jag vet inte om det är pga av mig som du lagt till att det endast gäller svenska tävlande, men OM jag vinner hade jag tänkt få det hemskickat till min syster, antingen som julklapp till henne eller om hon skickar vidare till mig senare! Kram!)

 3. Lustigt nog är den jag kom allra bäst ihåg mysteriet på greveholm. Den var spännande och rolig. Gillade också När karusellerna sover men få verkar minnas den

 4. Pingback: LUCKA 22 HOS NILMAS BOKHYLLA – 22/12 | BLOGGTÄVLINGAR

 5. Diselråttor och Sjömansmöss 2009! Jag älskade den. Det är nog en utav de enda julkalendrarna som jag följt från början till slut utan att missa ett enda avsnitt. Minns att både jag och pappa satt som klistrade för att vi tyckte den var så spännande (eller så var han bara med för att jag tyckte det, haha). Dessutom är det en av de som jag minns bäst!

 6. Jag är gärna med och tävlar. Jag minns att jag gillade Staffan och Bengt (har sett den i vuxen ålder och då gillade jag den inte alls). Men den var spännande tyckte jag. Sen fanns det även en kalender där de pratade om de olika stjärnbilderna… minns inte vad den hette men det var den som lärde mig om Orions bälte och och stora och lilla karlavagnen :-)

  Hoppas på tur

  Länkat här

  http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2012/12/22/lucka-22-hos-nilmas-bokhylla-2212/

 7. Sunes Jul! Det är en sådan kalender man alltid minns och kan titta på om och om igen! Och rolig! Som när Rudolf säger till Sune att istället äta laxen på julbordet och inte köttbullar för lax är dyrare.. Eller när han ber Håkan att inte andas så mkt för då immar rutorna igen i bilen. :)

 8. Jag tycker Mysteriet på Greveholm, orginalet då såklart! Den var inte sådär barnslig som vissa julkalendrar kan vara och så var det ju så spännande att man knappt vågade titta! ;) Köpte datorspelet till också men har fortfarande inte klarat det..

 9. Mysteriet på Greveholm anno 1996. Min femåriga dotter älskar den på DVD och tittar nu årets uppföljare med stor spänning!

 10. Julkalender: Mysteriet på Greveholm 1996.
  Motivering:
  En julkalender med action, spänning och läskigheter,
  Ja, nästan alla genrer!
  Mor min och jag tittade varje dag,
  i vått och torrt och helgdag.
  Bästa julkalender genom tiderna,
  Komedi, action och striderna!

 11. Jag måste nog säga trolltider. Det är den första julkalendern som jag minns och jag kommer ihåg att jag satt klistrad. Har alltid gillat troll så det är nog därför.

 12. Pelle Svanslös. Härligt med kattkostymerna med svansar som rörde på sig och alla katternas olika personligheter som gjorde dem nästan mänskliga, ett kattsamhälle som inte kändes Disney utan som baserat på böckerna.

 13. Julstrul med Staffan & Bengt.
  Jag var nog i rätt ålder för dem och deras underbara norrländska humor när den sändes.

 14. Oj, jag kommer inte ihåg så många :P haha. Men helt klart gillar jag Mysteriet på Greveholm(den första) och teskedsgumman är också en söt liten favvo :)
  Greveholm var bra för att det var spännande :) Man var ju inte så gammal när det sändes :P

 15. Oj, måste man välja bara en?!
  Albert & Herbert – lika kul än när man ser den

  Stjärnhuset, Pettson & Findus, Sune och Ronny & Julia är också stora favoriter

 16. Jag tycker Ture Sventon var den bästa julkalendern. Den hade allt och jag tycker lika mycket om den nu som när den gick på tv.

 17. Mysteriet på Greveholm ifrån 1996 är helt klart den bästa. Den hade verkligen allt och än i dag tittar jag på den tillsammans med min 5 åriga dotter, som älskar den lika mycket som jag och nu tittar vi bägge två på uppföljaren (som dock inte riktigt håller samma mått).

  Kram Sanna

 18. 1967 när jag var 10 år gick en julkalender som hette Teskedsgumma, Det är den roligaste kalendern enligt mig. Historian handlar om en gumma som lite då och då blir liten som en tesked, Gillade rollkaraktärerna, då speciellt Birgitta Andersson som spelade Teskedsgumman.

 19. TROLLTIDER!! :) Jag är egentligen för ung för att ha sett den då den gick på tv men jag har sett den efteråt och den är så bra :)

 20. Teskedsgumman så klart! På senare år har de flesta varit bra ex. 2011- Tjuvarnas jul. Mysteriet på Greveholm och Mysteriet på Greveholm-Grevens återkomst. Jättesvårt att välja, man lever sig liksom in i kalenderns verklighet allteftersom den går dåär nästan alla bra.

 21. Sunes jul! Den hade något för alla, både barn och vuxna. När den sändes 1991 var jag fem år gammal och älskade den. (Precis som min pappa gjorde.) Ser jag avsnitt idag, som 26-åring, är det fortfarande gapskratt. Härligt!

 22. Valet står mellan Sunes jul och första mysteriet på Greveholm. Men jag tror ändå att Sunes jul är snäppet bättre än Greveholm. Humor som inte alls syns på TV idag och rätt så fräcka skämt och svordomar. Barnen (eller kanske föräldrarna) tålde mer då än idag. Vilket också ledde till den bästa julkalender jag sett

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s