Julkalendern – Lucka 23

Lucka23

Dan före dopparedan och dagens lucka sponsras av Gilla Böcker! Två härligt paket kommer att tävlas ut med tre böcker i varje, Kaninhjärta av Christin Ljungqvist, Himlen börjar här av Jandy Nelson samt Det borde finnas regler av Lina Arvidsson.

9186634208

Beskrivning av Kaninhjärta:
Mary och Anne är enäggstvillingar, och det är svårt att veta var den ena börjar och den andra slutar. De ser sig båda som den starka, den som bär den andra, den som har ansvaret. Sedan de var små har de sett sådant som andra inte ser, känt sådant som andra inte känner. Anne ser andar, och Mary känner dem inta hennes kropp. Tillsammans utgör de ett medium. Av vad som tycks vara en slump kommer de i kontakt med en medial grupp, som söker efter en liten flicka. Hon försvann för nio månader sen, och förmodas vara bortrövad och kanske mördad. Polisen har inga misstankar om vem gärningsmannen är, men med gruppens hjälp närmar sig Mary och Anne ett svar. De är tvillingar och nästan som ett, och samtidigt så skrämmande skilda. Båda har de ett kaninhjärta som bultar, båda är de rädda, men för olika saker. Mary fasar för att deras sökande ska sluta i en grav. Anne är rädd för att Mary ska ta livet av sig.

9186634313

Beskrivning av Himlen börjar här:
Lennie är sjutton år och lever ett tryggt liv i skuggan av sin utåtriktade syster Bailey. Men när Bailey plötsligt dör förändras Lennies liv dramatiskt. Förlamad av sorg drar hon sig undan alla i sin närhet, men vad gör man när man plötsligt drabbas av passionen? Jandy Nelsons debutroman är en svindlande kärlekshistoria om saknad, förälskelse och förbjudna känslor.

9186634186

Beskrivning av Det borde finnas regler:
Mia och Mirjam är fjorton år och bästa vänner. De bor i en håla och är sjukt uttråkade. Mirjam löser detta genom att bli kär i Per Hyllen. Mia är äcklad, och kanske lite avundsjuk. Tills hon träffar Vlad, som har hatt och hängslen och spelar i band och har hoppat av gymnasiet och skriver en roman på skrivmaskin ”för att han gillar ljudet”. Att vara med honom känns som magi, som overkligt, som sockerdricka. Men det är så svårt att vara sig själv. Hur ska man kunna vara det om man inte ens vet vem en själv är? Är det nån som har tänkt på det?

Tävlingsregler
– Vilken är den bästa julklappen du kommer att ge bort i år och varför är just den så bra? Skriv om detta i en kommentar till det här inlägget.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

OBS! Endast svenska tävlande på grund av fraktkostnader.

LUCKAN ÄR STÄNGD. GRATTIS TILL ANJA OCH ANNIKA!

59 reaktioner på ”Julkalendern – Lucka 23

 1. Den bästa julklappen jag ska ge bort i år är en snöglob med pingviner i, plus så spelar den classic jul musik och den ska jag ge till min underbara mamma för att i år blev hon klar med hennes sjuksköterska utbildning och det har varit tufft för henne och jag vill verkligen ge något fint till henne. För att hon älskar julen och jag älskar henne.

  God jul!
  / Victoria :)

 2. Pingback: LUCKA 23 HOS NILMAS BOKHYLLA – 23/12 | BLOGGTÄVLINGAR

 3. Den bästa julklappen jag kommer att ge bort är en ”prenumeration” på brev till min mormor. Hon älskar att få brev och jag älskar egentligen att skriva brev, men det är så sällan jag gör det så det här blir ett sätt för mig att verkligen ta tag i brevskrivandet och en julklapp som kommer att glädja henne hela året.

 4. Min bästa julklapp blir att bjuda min sambo på biofilmen ”Uppe på vallmokullen”, en film av Studio Gibli och av favoritregissören Hayao Miyazakis son Goro. Jag och min sambo har sett i princip alla Miyazakis filmer och hoppas alltid på att han ska komma med något nytt, och nu finns alltså en bioaktuell film vi inte sett.

 5. Det bästa är en upplevelse jag ska ge till min man. Vi ska tillsammans gå och göra ett konditions- och hälsotest. Något han velat göra länge och extra kul att göra det tillsammans.

 6. Det är en kudde till min man, för jag vet att han kommer att bli mycket glad när han får den.

 7. Den bästa julklappen iår är ett fotoalbum som jag gjort till min man, jag har framkallat foto som jag tagit under hela 2012 och jag blev tokig i att fotografera när jag köpte en bra kamera så det var riktigt roligt att göra en årsbok med fina foto med start på året och fram till alldeles nyligen. Jag har skrivit, rimmat och kommenterat till alla bilder. Den var fantastiskt rolig att göra och vi har gjort mycket kul under året så detta känns helt klart som den bästa. God Jul och ett riktigt gott nytt år! Kerstin

 8. Den bästa julklappen är en hög med böcker som jag ska ge till mina barn. De är inte så gamla ännu, men båda och framför allt min dotter på snart 3 år, älskar att bläddra i böcker och lära sig texten utantill. Dessutom var den julklappen rolig att köpa, för böcker är alltid kul oavsett om man ger eller får dem tycker jag :)

 9. Den bästa julklappen är att min lillebror och jag ger mamma ett bidrag till en ny TV. Det är den bästa eftersom vi inte brukar ge presenter ihop och min lillebror kommer dessutom att komma hit till oss på julafton, vilket han inte brukar. Bara det har gjort mammas jul:-) Det ingår också hjälp från min lillebror (som bor i samma stad som mamma) att välja ut TVn vilket kommer att göra henne extra glad.

 10. Bästa julklappen är ett par superfina örhängen till mamma. Detta år har min mamma gjort så mycket för mig, och det är svårt att ge tillbaks materiella saker till någon som förtjänar så mycket mer. Men örhängena är superfina och jag hoppas hon gillar dem :)

 11. Den bästa julklappen i år är Kat von D’s bok om hennes liv och kärleken till tatueringskonsten och att teckna, som min fina kusin ska få! Hon är, precis som Kat, en driven tjej som brinner för att teckna och vill jobba med att teckna, skapa och göra tatueringar. Det ska bli så kul att få ge henne en bok skriven av en av hennes starka, kvinnliga förebilder!

 12. Den bästa julklappen är nog den fantastisk vackra temugg som jag kommer att ge till min syster. Det är en riktigt vacker ”balja” i kermik som är lavendelfärgad med små vackra blommor på, dessutom får hon givetvis ett gott te till. :-)

 13. Bästa julklappen är Anna Janssons böcker om Emil Wern – min yngsta ska få hela serien i julklapp – hon har just börjat läsa och jag tror att de kommer passa henne perfekt. Förhoppningsvis kommer hon att älska böcker lika mycket som jag gör!

 14. Åh jag vill så gärna vinna ” det borde finnas regler!”
  Den bästa julklappen jag ska ge bort är en bok som min syster har önskat sig .
  Boken heter Artemis fowl. Hon är Galen i bokserien så hon kommer bli så glad när hon får första boken av mig :D

 15. Jag kan faktiskt inte säga vilken den bästa julklappen är. Har köpt fina julklappar till mina älskade barnbarn, saker som jag vet att dom vill ha och kommer att bli glada åt. Men måste jag välja något så blir det nog ”Hunger games” trilogin som jag köpt till äldsta barnbarnet. Hon har inte läst jättemycket tidigare men nu vid 13 års ålder har hon upptäckt hur kul det är och fullständigt slukar böcker.

 16. Det är en inomhus fläkt. Mamma har önskat sig en ”fläkt som inte ser ut som en fläkt” haha så jag hoppas hon blir glad :) Hittade en diskret sak som inte tar så stor plats iaf.

 17. Den bästa julklappen jag kommer ge bort är nog ett xbox 360 till min sambo + 3 spel han önskat sig.. Han har aldrig varit särskilt bortskämd och aldrig fått några dyra presenter eftersom han kommer från en stor familj. Så därför kommer detta vara en utav hans första dyra julklappar och dessutom något han har velat ha väldigt länge men inte haft råd med. Så jag räknar med att den kommer göra succe ;)

 18. Den bästa julklappen jag kommer ge bort är ett par öronmuffar till min lillasyster. Hon har velat ha ett par i evigheter, men aldrig fått tag i några bra :D Det ska bli kul att ge dem till henne <3

 19. Bästa julklappen jag ska ge bort i år är en hotellövernattning till mina föräldrar, det är sällan det kommer i väg och är för sig själva då det har både min 6 åriga lillebror och min 16 åriga bror där hemma att anpassa sig efter, så jag tror det kommer vara en mycket uppskattat julklapp då jag även skrivit med på juletiketten att jag tar min yngsta bror över natten.

  Kram Sanna

 20. Det måste vara säsong 1 av How I Met Your Mother till min kompis, eftersom jag vet hur mycket hon älskar den serien, men alltid varit för snål för att köpa till sig själv, och följt serien på TV istället.

 21. Den bästa julklappen är ett hudvårdsset till min pappa eftersom han aldrig skulle unna sig något sådant själv utan tycker euroshopper tvålen duger.

 22. Bästa julklappen som jag ger bort i år måste vara alla dessa böcker, speciellt ‘Silverdolken’ som lillebror får. Jag tror det blev 20 böcker som jag slog in så jag hoppas att jag oxå kommer få någon :)

 23. Goddag Malin.
  Den bästa julklappen som jag ska ge bort i år är ett paket med två lite kusliga, obehagliga böcker; Viskningar och Intet. De är till min vän som inte har alls många böcker men som tappert samlar på sig fler och fler. Så varför inte hjälpa henne och dessutom ge henne några skräckböcker, som hon älskar? God Jul!

 24. Är väldigt nöjd att jag kom på att köpa en resehårfön till min mor; tror att hon kommer att gilla den och kanske till och mer resa mer.

 25. Jag tror att bästa julklappen är den till sambon som har allt! Ett hemmagjort ”presentkort” med massage, en helkväll med datorspel utan att jag gnäller osv :) Tror att det blir uppskattat och så kostar det ju inte så mycket.!!

  Mvh Matilda

 26. Den bästa julklappen är en hamburgerpress till min man. Han gillar att göra egna hamburgare av nötkött och linda ost – och baconskivor runt köttet. Nu kommer det att gå undan i köket! Hoppas jag får smaka! (=

 27. Jag har länge varit nyfiken på böckerna som är med i dagens lucka så jag vill gärna vara med. Den bästa julklappen blir ett Pippi-hus till vår treåring.

 28. Åhå – vilket paket! Jag måste nog säga att årets bästa julklapp jag ger bort kommer vara familjespelet jag köpt till min mamma och pappa (som andra kommer få mycket roligt utav också). Jag önskar dig en riktigt god jul, Malin! (:

 29. Min bästa julklapp i år är nog täcket som jag köpt till min sambo. Dels för att hans täcke är väldigt gammalt och tunt så han kan vara värd ett nytt. Men också för att han alltid snor mitt, i sömnen, när han fryser så jag vaknar av att jag är utan täcke och fryser istället.
  Win-win situation! :D

 30. Jag ska ge min 11-åriga dotter en cupcakemaskin, hon har öskat sig pyssel. Är jättenöjd och och tror vi kommer få massvis med gott.

 31. Den bästa julklappen har jag redan gett bort! Min kompis är galen i one direction, och jag läser nästan varje tidning som finns. Så jag satt i 3 timmar och klippte ut affisher,artiklar intervjuer och en massa annat och klistrade ihop det i en bok. Min kompis blev superglad och jag blev jätteglad när hon blev glad.

 32. Min bästa julklapp är ett speciellt läppsyl och en hårgrej till min tvillingsyster. Det är precis vad hon har önskat sig och jag tror att hon kommer bli mycket glad. Eftersom hon är min tvilling och jag älskar henne så var det förstås roligast att köpa något åt henne :)

 33. Den bästa julklappen jag ger bort i år är till min kära bror och är en presentatör som han kommer verkligen ha nytta av i jobbet.

 34. Bästa julklappen blir nog till bästa vännen som matar alla fåglar mest på vintern förstås. Det blir en frö och-nötautomat som ser ut som en flugsvamp och den tror jag hon blir glad över .

 35. De bästajulklapparna jag ger bort i år är nog julkalendrarna till småsyskonen. Julens hjältar till åttaåringen och dieselråttor och sjömansmöss till sexåringen. Vi har kollat på många julkalendrar tillsammans och det älskar dom.

 36. Den bästa julklappen jag ska ge bort i år är nog en TV-serie box till min farmor. Hon pratar jämnt om hur bra det är, så jag tänkte vi kunde se den tillsammans:)

 37. Min bästa julklapp i år är att vi nu i helgen har spenderat helgen nu innan jul på hotell då både jag och mitt hjärta ska jobba hela julen! Har varit en fantastisk helg!:)

 38. Den bästa julklappen jag kommer att ge i år är en klocka till min pappa. Han har länge velat ha en ny och jag har sett honom kika på några ungefär likadan som jag har köpt, men han har aldrig riktigt haft råd. Tror och hoppas att han kommer att bli riktigt glad :)

 39. Kommer ge en smartphone till min mamma. Hoppas att hon ska lära sig att skicka sms efter alla år samt kunna använda facebook. Hon behöver uppgradera sig lite min lilla mammi som har haft sin gamla stenålderstelefon i 10 år!

 40. En fotovägg med en bild på en liten afrikansk by i kvällssol! Så vackert med de guldgula solstrålarna som skiner över byn med bergskedjan i bakgrunden. I byn håller kvinnorna på att laga mat över öppen eld, männen sitter och ljuger på små pallar, barnen spelar fotboll på den röda jorden, åsnorna bär vatten i stora dunkar, hönorna springer runt de vackra små lerhyddorna.
  Detta ska jag ge till mina föräldrar som älskar Afrika och längtar dit varje sekund. Nu kan de få leva mitt i sin älskade lilla afrikanska by varje dag!

 41. Den bästa julklappen jag kommer ge bort är ett hemmagjort presentkort på 100 kr som min syster kan köpa sig en BH för. Anledningen till att den är så bra är för att hennes BH är fruktansvärt obekväm^^

 42. Egna praliner som jag gjort själv som ska avnjutas med en bok som ligger i ett annat packet. En upplevelse present som inte kostar så mycket men som förhoppningsvis är väldigt uppskattad!

 43. Jag har en faster som är väldigt stressad och på väg in i väggen. Till henne ska vi ge två olika avslappningscdn. Hoppas verkligen att hon tar hjälp av dessa. I så fall kommer detta att bli årets julklapp.

 44. Jag är väldigt nöjd med presenten som jag skickade upp till min bror som bor 120 mil ifrån oss och till honom har jag skickat en väggalmanacka på barnen då dom bara träffat honom ett par gånger så jag hoppas han blir lika nöjd för den som jag är! :)

 45. Bästa julklappen är nog säsong 7 av Supernatural till maken och mig. Annars så kommer jag nog att klappa en gång extra på Nattens cirkus i pocket som jag ska ge till mig själv ;)

  Tusen tack för boken som kom i brevlådan igår från lucka nio. Blev väldigt glad och kommer kunna ge bort den till dottern i julklapp imorgon :)

 46. Den jag nog mest ser fram emot att bli öppnad är en antologi av sagor från alla möjliga årtionden. Min första sagobok har jag för mig att den heter. Den är till min nyblivna kusin som jag vill inviga i många generationers rim och ramsor, alfons, Elsa Beskow och alla däremellan. Dessutom var den så fin att jag tror de kan spara den livet ut :)

 47. Den bästa julklapp jag ska ge bort är mineralsmink till min syster som verkligen vill ha de :D Det jag lyckats bäst med i år :)

 48. Två kilo center! Det ska min pojkvän få, han älskar center och önskar sej ingenting alls! Så jag fick använda mina geniknölar och komma på vad han verkligen älskar, center. Det är den bästa julklappen jag kommer ge bort eftersom jag så gärna vill se han min när han öppnar den redan nu! Han kommer garanterat bli glad och överraskad! Jag längtar allra mest till att ge han julklappen än att få mina egna :)

 49. Den bästa är nog en bok om trädgårds skötsel till min 16 åriga dotter som går trädgårdlinjen. Den blir hon jätte glad för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s