Julkalendern – Lucka 24

Lucka24

GOD JUL! Jag hoppas ni får en riktigt härlig julafton. Dagens lucka kommer att vara en dag längre och stängs alltså imorgon kväll istället. I luckan hittar vi Femtio nyanser av honom samt Femtio nyanser av mörker av E L James, som Norstedts bidrar med. Detta är alltså de två första delarna i trilogin om Ana Steele och Christian Grey!

9113047280

Beskrivning av Femtio nyanser av honom:
När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen – han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.

Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.

9113047299

Men Christian Grey är ingen vanlig man – stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden …

Tävlingsregler
– Vilken del av Kalle på julafton tycker du är bäst? Varför? Berätta och motivera kort i en kommentar till det här inlägget och glöm ej att ange e-postadress.

Tävlingen avslutas den 25/12 kl. 23.59

OBS! Endast svenska tävlande på grund av fraktkostnader.

LUCKAN ÄR STÄNGD. GRATTIS EMELIE!

70 reaktioner på ”Julkalendern – Lucka 24

 1. Det bästa med Kalle Anka på julafton är när Askungen får sin klänning av mössen. Ögonen tåras varje gång av deras osjälviskhet.

 2. Jag gillar själva leksaksparaden eller vad man nu kallar den för bäst. Musik är väldigt viktigt för mig och älskar själva musiken som är med i den här scenen :)

 3. Jag älskar Ferdinand, han bara njuter och är sig själv! Älskar när han springer fram & slickar på matadoren, klassiskt :D

 4. Det bästa är ferdinand. Coolare kille får man leta efter. Han har världens bästa livsinställning – varför jäkta när man kan sitta under trädet och bara lukta på alla blommorna?!

 5. Ferdinan . När han sitter under sin korkek och luktar på sina blommor. Ändå är han stark men behöver inte visa detta.

 6. Musse, Långben och Kalle Anka på husvagnssemester, för att de har så många roliga uppfinningar i husvagnen, jag skulle också vilja precis som Kalle Anka, ramla rakt ner i badkaret ifrån sängen på morgonen.

 7. Jag gillar när Kalle, Långben och Musse Pigg åker på husvagnssemester. Kalles väckning är fortfarande klassisk, personer i min närhet skulle behöva något liknande, men det bästa är ändå Långbens svar på frågan ”Men vem är det som kör?” – ”Det är ju jag som kör” sittandes vid frukostbordet!

 8. Oj det är ju flera delar man verkligen älskar och som gör DET i Kalles jul men det är nog tomteverkstaden som jag hade som favorit redan som liten, både när de lockar håret på dockorna, borstar tänderna på renarna och målar schackbrädet :)

 9. Helt klart tomteverkstan eftersom det är flera småroliga inslag i den och när jag var liten tyckte jag att det var väldigt smart med schackrutig färg, det sparar ju en del tid :)

  God Jul!

 10. God Jul! Det bästa med Kalle är när han möter fågeln som han ska försöka foto. När kolibrierna sjunger fint och den kommer och sitt – underbar känsla, även när man sett i över två decennier (i mitt fall iaf) Ha en underbar jul kära Praliin och alla er andra!

 11. Jag gillar leksaksverkstan, men jag hörde att dom skulle klippa bort eller cencurera en docka och nåt mer ur den delen! :S Hoppas det bara var bullshit för jag älskar musiken och det är så gulligt med verkstan. Shackrute-färg är suveränt tex ;)

  Ha en fin dag! gOD JUL!

 12. Jag är gärna med och tävlar, för dessa böcker vill jag verkligen vinna då jag hört så mycket om hur bra de är så vore super spännande att få läsa dom.

  Har alltid älskat tomteverkstaden och hur de sätter ihop alla leksaker, och den söta dockan som säger ”mamma”. Den är bara för gullig och deras schackfärg som bara är att måla på är ju bara så cool, tänk om det vore så i verkligheten liksom?

  Kram Sanna

 13. God Jul! Bästa på Kalles julafton i TV är när Kalle kammar mittbena på fågeln som han ska fotografera. Den är lika kul varje år!

 14. Pingback: LUCKA 24 HOS NILMAS BOKHYLLA – 25/12 | BLOGGTÄVLINGAR

 15. Mina favoriter är Piff och Puff, de små busiga ekorrarna som blir jagade av Pluto så att julgranen kraschar. De är oemotståndliga och påminner om ett par tvillingar i min närhet..!

 16. Det bästa inslaget är Lady och Lufsen på Tonys restaurang! Italiensk mat, vacker sång och ömma känslor, kan det bli bättre? Che bella notte!

 17. Massa massa massa god jul till dig :)

  Det jag gillar mest med Kalle anka… Måste vara tomtens julverskta som ger cred till nissarna som faktiskt gör det mesta av jobbet. Jag hejjar på deras ork, glädje och entusiasm och sen hoppas jag en dag de får en större roll och inte bara en stor vit man som drömmer om man vart snäll eller inte. ;)

 18. Slutet där Benjamin Syrsa sjunger ”Ser du stjärnan i det blå”, det är så mysigt och får mig verkligen att komma i julstämning :)

 19. Tomteverkstaden och leksaksparaden eftersom det är den jag kommer ihåg mest från när jag var lite. Julen började verkligen med den!

 20. Robin hood såklart! Älskar robin hood. Han är min stora förebild i livet!

  Vill gärna vinna böckerna eftersom aaaalla har pratat om dem men jag har inte fått chansen att läsa än. Vinner jag dem så tar jag mig tiden åtminstone!

  God jul, tack för en rolig julkalender det här året!

 21. Jag får nog säga att jag är rätt förtjust i klippet med Piff och Puff, när Musse och Pluto är ute och ska finna den perfekta granen. Vid ett tillfälle lyckas Pluto skapa en avbild av sig själv och blir också då skrämd ”av sig själv”, detta påminner om min hund haha (inte för att han brukar lyckas göra isskulpturer av sig själv, utan för att han är en riktig fegis helt enkelt), jag fnissar alltid lite extra vid detta klippet :)

 22. Tomte verkstan med alla figurer som tillverkas och den härliga tomtens skratt. Men man kan undra hur dom tänker nu när filmen redigerats igen. Det som har hänt försvinner ju inte för att en tecknad film klipps igen. Nog om det julen skall ju vara glädjens högtid.

 23. Jag älskar inslaget när kalle försöker fota den där fågeln, men som verkligen inte vill. Den skrattade min kusin åt jättemycket när vi var små, och jag tänker på hennne och ler lite åt minnena som kommer.

 24. När de målar Schackbrädan i Tomteverkstaden….det är helt klockrent. Pensla på och så är det rutigt och färdigt :)

 25. Jag gillar de flesta delarna faktiskt, men favoriten är nog Askungen. :) Mössen är så snälla och osjälviska (precis som Askungen) och ger henne möjligheten att ha hennes kväll på slottet! :)

 26. Tjuren Ferdinand. Vi är så lika. Lugna, vill inte utmärka sig, klarar sig själv. Ja det är vi två liksom!

 27. Jag har verkligen hoppats på att dessa skulle tävlas ut!
  Det bästa i Kalle Anka är när Musse och Pluta ska klä granen och får in Piff och Puff. Det blir kaos samtidigt som det är så mysigt. Stackars Pluto som bara får skäll

 28. Det är kanske när kalle ska plåta den där fågeln och den roliga sången spelas. så otroligt kul.

 29. Jag måste säga djungelboken, eftersom baloo påminner så mycket om vår förra hund. En stor vit godtrogen samojed.

  Annars tycker jag att det är kul att se på de nya filmerna varje år också!

  God jul!

 30. Min favorit har alltid varit Kalle Anka i djungeln med hackspetten.
  Kalle är ju så söt när han blir arg!

 31. Jag tycker Robin Hood är bäst. Han är en hjälte som hjälper de fattiga. Tänk om fler vore som han då hade nog världen varit en bättre plats!

 32. Bästa delen är när musen sticker in tråden i nål-hålet i askungen. Så himla fantastisk, plus så är det min morfars favoritdel av allt, så så är det klart att det är min! ;) God Jul! Kram

 33. Jag tycker bäst om när Askungens små vänner fixar hennes klänning. Kreativiteten och uppfinningsrikedomen som krävs för att de som är så små tillsammans ska kunna skapa något så stort och fint. Och scenen där den lilla musen siktar för att få tråden genom nålsögat men får igenom hela armen? Cracks me up everytime! :D

  God jul & hälsa Borås!

 34. God Jul!

  Jag är gärna med i denna tävling! Min favorit i ”Kalle Ankas jul” är garanterat Musse Piggs husvagnssemester. Glädje och humor på hög nivå. Älskar verkligen Musses positiva inställning till allt och Långbens klumpighet.

 35. Jag älskar delen om Askungen då det påminner mig om skolan och syslöjden. Vi gick i musikklass och brukade sjunga på den låten. Hihi! :)

 36. Svårt att bara välja en då Tomteverkstaden med bl.a. schackmålandet, Kalles fotoexpedition med kolobri-sången och den enerverande fågeln som retar upp Kalle, Ferdinand och matadoren alla är helt underbara, men måste endå säga Musse, Kalle och Långbens semester.
  Finns allt för många härliga händelser i den. :)

 37. Jag är gärna med! Jag älskar ju hela Kalle, men en av favoriterna är när Mowgli träffar Baloo. Baloo’s motto borde man leva efter egentligen istället för att tänka på allting man VILL ha! ”Var nöjd med, allt som livet ger”.

 38. Jag är med.
  Jag älskar scenen då dendär fågeln som sjunger förstör för Kalle! Så himla roligt, är uppväxt med att se på den så därför är det en klar favorit! Alla i familjen kan sjunga som den fågeln utom jag. :) Tror jag får försöka lära mig den snart!
  Även Piff & Puff är en klar favorit!
  mail: jennytavlar@hotmail.com

 39. Jag är med :)
  Jag tycker att Piff & Puff är bäst. Helt enkelt för att jag har gillat dom sen jag var liten och det har alltid varit min favorit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s