Den tomma stolen

En av de största snackisarna i år tror jag har varit det faktum att J.K. Rowling skulle släppa nytt, och dessutom för en vuxen målgrupp. Jag var självklart nyfiken och här kommer min recension av boken.

9789146223214

Titel: Den tomma stolen
Författare: J.K. Rowling
Utgivningsår: 2012
Förlag: Wahlström & Widstrand
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Tack Wahlström & Widstrand för recex!

Handling:
I det lilla samhället Pagford avlider plötsligt Barry Fairbrother, endast drygt 40 år gammal. Invånarna blir chockade och spekulerar i kring vem som kommer att ersätta Barry i rådet. Bakom Pagfors fina fasad finns dock fattigdom, familjegräl och mycket annat och när valet stundar visar människorna en lite annan sida av sig själva.

Omdöme:
Till att börja med vill jag bara säga att den här boken är så långt från Harry Potter man kan komma och man ska absolut inte läsa boken och förvänta sig att det är något liknande. Helt fel! Jag tänkte bort allt som hade med Potter att göra och trodde verkligen jag skulle gilla denna men så fel jag hade.

Sättet Rowling skriver på är ju som vanligt väldigt bra men det räcker ju inte för en hel bok! Efter att ha läst 150+ sidor började jag undra om det skulle hända något alls. Boken var nämligen ganska långdragen och jag gillade inte heller det vilda hoppandet mellan karaktärerna. Till slut mindes jag inte vem som var vem och vilken relation de hade till varandra och jag tycker inte det ska behövas papper och penna för att läsa böcker.

Det var ingen dålig bok men den passade inte mig riktigt! Jag vet att många andra verkligen gillar den och kanske ger jag den en ny chans i framtiden men tills dess håller jag mig till Potter.

Mitt betyg: 2/5

2 reaktioner på ”Den tomma stolen

  1. Har läst att många tycker att den är seg och att det är förvirrande många karaktärer, jag hade den hemma men plockade aldrig upp den innan lånetiden tog slut, känns som om jag inte missar så mycket om jag skippar den.. Men samtidigt är det väl en sådan bok som man bör ha läst ;)

  2. Ping: Sammanfattning – December | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s