Sagan om de två tornen – Andra veckan

Precis som i juli när vi läste Sagan om Ringen tillsammans så ska jag varje söndag uppdatera er om senaste nytt i boken. Om ni ej vill läsa om handlingen i Sagan om de två tornen bör ni ej fortsätta läsa. De som håller i läsutmaningen är Anna och Emelie.

Vad har hänt?
Hären rider vidare genom skog och mark på väg mot Isengård men stannar vid Helms klyfta för att försvara sig mot orcherna. Precis när de tror att de har fallit i slaget dyker Gandalf upp som hämtat förstärkning och orcherna är därmed besegrade.

battle_of_helms_deep

De fortsätter därefter sin färd mot Isengård och Saruman. Väl framme möts de av en syn som de ej väntat sig, ett sönderslaget Isengård och det enda som fortfarande stod var Sarumans svarta torn Orthanc. Vid porten möttes de dessutom av två välbekanta hober, Merry och Pippin. Det visade sig att träden fått sin hämnd och att Saruman nu är instängd i sitt torn. Gandalf försöker prata med honom men blir avfärdad. Då bryter han Sarumans trollstav mitt itu och tar med sig glaskulan därifrån. Efter detta fortsätter manskapet sin färd.

orthanc01-cb57565

Min åsikt
Just den här delen av boken var väl lite seg för det var mycket prat och lite handling. De krigade visserligen men det blev ganska långdraget att läsa om. Hur som helst har de ju äntligen hittat Merry och Pippin och något som slog mig var att jag nu har läst 240 sidor utan Frodo. Vart är han? Var det så i filmen också?

Nu är det inte långt kvar av boken då vi har läst mer än hälften och det ska bli roligt att läsa resten och dessutom den sista boken i trilogin så småningom.

2 reaktioner på ”Sagan om de två tornen – Andra veckan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s