De bortglömda

En deckare som kom ut förra året och som jag var väldigt nyfiken på var denna, De bortglömda av Sara Blaedel. Blaedel sägs för övrigt vara Danmarks deckardrottning och bara det gjorde mig ju nyfiken!

de-bortglomda

Titel: De bortglömda
Författare: Sara Blaedel
Serie: Louise Rick #7
Utgivningsår: 2012
Förlag: Massolit
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Recensionsexemplar från Massolit, stort tack för det!

Handling:
I Hvalsø hittas en död kvinna men ingen vet vem hon är. Ett stort ärr täcker halva hennes ansikte, vilket borde göra henne lätt att identifiera. Kriminalinspektör Louise Rick börjar nysta lite i fallet och när hon och hennes kollega själva ger sig ut till brottsplatsen för att undersöka den möts de av ytterligare ett kvinnolik. Till slut väljer polisen att offentliggöra fotot av det första offret och först då får de napp av en dam som tror att hon vet vem det är, en förståndshandikappad kvinna vid namn Lisemette. Hon ska troligen ha bott på ett mentalsjukhus som barn men när de vänder sig dit får de första veta att hon är dödförklarad. Hur hänger det här ihop?

Omdöme:
Tyvärr hade jag nog lite för höga förväntningar på den här boken. Jag hade läst flera positiva recensioner innan jag tog tag i denna men redan från första sidorna irriterade jag mig något fruktansvärt på Louises kollega och att deras chef verkligen var okej med det faktum att han söp ner sig på arbetstid. Inte heller Louise var en karaktär som föll mig i smaken.

Boken var dock välskriven och stundtals spännande. Ett stort plus också för att man inte behövde läsa de sex tidigare delarna i serien utan det gick bra att läsa boken som fristående.

Mitt betyg: 3/5

3 reaktioner på ”De bortglömda

 1. Ursäkta att jag är sen med att skriva hos dig men jag är inte så van med bokbloggsjerka fast jag va me från början. Jag har skrivit om att jag längtar efter att få läsa ”Berättelser från Enelsfors”. Det e alltså den nya serieboken som ska handlar om vad som händer i mellan böckerna Cirkel o Eld som jag föll för fast jag inte tillhör gruppen ”unga vuxna”. Jag träffade nämligen Kim Andersson (han som har tecknat framsidan på böckerna) på ett bokevent innan bokmässan o han berättade om att det skulle komma något ”stort” som berörde de böckerna o han rekom. mig att vara där o lyssna…lite ”tekniska” problem dök upp o jag var tvungen att avbryta mässan i förtid..har skrivit om det hos mig men jag kan berätta att jag e smärthandikappad o det hade me saken att göra.
  Din bok väntar jag faktiskt också på att få läsa för jag har sagt till förlaget att jag som e halvdanska gärna vill läsa den så den e på väg.

  Att jag kom in på din blogg idag berodde faktiskt på att jag googlade ”Jellicoe road” som jag bl.a. röstade på i Bokbloggarnas litteraturpris o där dök du upp om en av de som läst boken. Sen började jag kika runt hos dig o hittade mängder avböcker som jag också har liggande här hemma o till min glädje verkar vi tycka ganska så lika om dem <;-D

  Ursäkta att det blir en lång kommentar men hittar man en likasinnad gäller det att passa på!

  En bok som jag inte har hunnit läsa ännu men som du verkade se fram emot att få läsa e författaren till "Rör mig (inte)" Tahereh Mafis senaste bok "Rädda mig (inte)". Stämmer det? Vad jag ville säga med det e att när jag va på förlaget Wahlströms julmys (har skrivit o de också hos mig) o där fick vi i vår goodiebag en liten novellbok som heter "Falla sönder" o det står att det ska utspela sig i mellan de två böckerna o sett ur Warners synvinkel. Säger det här dig något? Har du redan läst den? O till slut e de några böcker som du vill rekomendera el. e ungdomsböcker som e skrivna på med ett "barnsligt" språk el. e de lika bra som "Cirkeln" o "Eld"?

  Kramis från Pockethexan, en ny följare av din blogg!!!

 2. Pingback: Sammanfattning – Januari | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s