Eldnatt

När jag såg omslaget till den här boken blev jag extremt nyfiken och jag är ju inte den som brukar läsa isländska deckare. Därför blev jag såklart väldigt glad när Modernista skickade hem ett ex till mig som jag nu har läst.

9174991973Titel: Eldnatt
Författare: Yrsa Sigurðardóttir
Utgivningsår: 2012
Förlag: Modernista
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Tack Modernista för recensionsexemplaret!

Vårdhemmet för gravt handikappade förvandlades till en helvetisk dödsfälla när hela huset en natt stod i lågor. Fem dog i elden, den enda överlevande, en pojke med Downs syndrom, dömdes för mordbrand.

Men var han verkligen skyldig? Händelsen har nästan hunnit falla i glömska när advokat Thóra Guðmundsdóttir blir påmind om den, av en ny bekantskap som hon hellre vore utan. En långtidsdömd pedofil på samma anstalt som pojken tycks ha ett lika sjukligt som skrämmande sinne för att skaffa sig kunskap i fallet. Vilka är hans intressen? Varför har han kontaktat henne?

Samtidigt börjar en radiojournalist få hotfulla samtal till sitt program. Det är uppenbart att fler brott, med dödlig utgång, kan kopplas till branden. När hela sanningen gör sig hörd innebär den en fasa som går bortom naturen.

Omdöme:
Det här var tyvärr inte riktigt min kopp te, trots att jag verkligen hade hoppats på det. De andra fristående böckerna i den här serien har dock fått ganska bra kritik så jag kanske ger Yrsa en ny chans i framtiden.

Främsta anledningen till att jag inte gillade den var att det var i princip noll spänning. Jag förväntar mig faktiskt någon form av spänning när jag läser deckare eller thrillers men här hittade jag ingen. Jag gillade inte heller att det var så många personer som var inblandade, misstänkta och så vidare.

Mitt betyg: 2/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s