Korsad

Förra året läste jag Matched, som är första delen i trilogin på engelska, och tyckte den var sådär. Jag hoppades att serien skulle bli bättre och ville därför ge del två en chans. Här är min åsikt om boken.

korsad

Titel: Korsad
Författare: Ally Condie
Serie: Matchad #2
Utgivningsår: 2013
Förlag: Rabén & Sjögren
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Tack Rabén & Sjögren för recensionsexemplaret!

(SPOILER-VARNING OM MAN EJ LÄST TIDIGARE DELAR!)

Handling:
Driven av en längtan efter en framtid som av allt att döma är omöjlig beger sig Cassia till de Yttre Provinserna för att hitta Ky, hennes barndomsvän och ungdomskärlek, som Samfundet har deporterat till en säker död vid fronten. Efter ett tröstlöst sökande står det klart att Ky har lyckats fly in i det förrädiska bergsmassivet, och att tankar om uppror och revolution gror i Samfundets utkanter.

I gränslandet mellan det kliniskt rena och det rebelliskt vildvuxna tvingas Cassia ifrågasätta mycket av det hon håller kärt, men även om hon är beredd att offra allt för att återförenas med Ky kan inget hindra Xander från att återigen ändra spelets regler.

Skickligt berättat ur både Cassias och Kys perspektiv skildras en värld där Samfundet styr minsta andetag, och där kors och dubbla kors gör vägen till ett liv på andra sidan gränsen snårigare än vad någon av dem kunnat ana.

Omdöme:
Samma problem som jag hade med den första boken fanns även här – den var för långsam. Vid flera tillfällen la jag ifrån mig boken och började på andra i stället. Jag föll inte heller mer för huvudkaraktärerna i den här boken.

Det som hindrar boken från att vara ett riktigt bottennapp är dels världen som Condie har byggt upp men också att det är relativt intressant att läsa om. Det känns på något vis som att detta skulle kunna vara vår framtid och bara tanken är ruskig.

Mitt betyg: 2/5

Tidigare delar i serien:
Matched

3 reaktioner på ”Korsad

  1. Okej, nu vågade jag inte läsa recensionen på grund av spoilervarningen men ville bara säga att jag också i alla fall vill testa dem :)

  2. Pingback: Sammanfattning – Mars | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s