Tomorrow, when the war began

Den här boken hade jag bara läst någon recension om tidigare men så fick jag den av min bokvän Veronica och ville då självklart läsa den. Tyvärr var den inte riktigt i min smak men varför kan ni läsa om här nedan.

0857387332

Titel: Tomorrow, when the war began
Författare: John Marsden
Serie: Tomorrow #1
Utgivningsår: 2011
Förlag: Quercus Publishing Plc
Finns hos: Adlibris | Bokus | Book Depository | Amazon

Handling:
Seventeen-year-old Ellie Linton wants one final adventure with her friends before the school holidays are over. Packed in Ellie’s parents’ land rover they drive to the famously isolated rock pool Eden dubbed ‘Hell’ by the locals. Returning to their home town of Wirrawee, the seven teenagers realize that something is seriously wrong. Power to the houses has been cut, pets and livestock have been left dead or dying, and most alarmingly of all, everyone’s family has vanished. When the hostile armed forces discover that the teenagers are lying low in the vicinity, Ellie and her friends must band together to escape, outwit and strike back against the mysterious enemy that has seized control of their town and imprisoned their friends and loved ones…

Omdöme:
Till att börja med vill jag säga, trots att boken var väldigt tunn, att det var oerhört svårt att komma in i handlingen. Jag vet inte om jag gjorde det alls utan det hela kändes mest väldigt förvirrande. Jag läste Nellys recension av boken och jag såg att vi tyckte och tänkte lite likadant. Flera av mina vänner på Goodreads har gett den här 5/5 i betyg men jag kan verkligen inte förstå varför. Det låter ju som en mycket bra historia men kommer man aldrig in i den är det bara oerhört jobbigt att läsa.

Just nu är jag också i en liten lässvacka, vilket kanske har spelat in något. Nej, det har överlag inte varit någon bra månad så nu hoppas jag bara att det blir bättre!

Mitt betyg: 2/5

3 reaktioner på ”Tomorrow, when the war began

  1. Det här var en av mina favoritserier runt fjorton/femtonårsåldern, men det är klart att den kanske inte är för alla.
    Jag vill däremot rekommendera Marsdens fristående böcker, som Checkers, eller So much to tell you, för han är verkligen en bra författare, i alla fall enligt min mening.

  2. Pingback: Sammanfattning – Mars | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s