En smakebit på søndag: Ensamma hjärtan och hemlösa hundar

6473057481_ce462009e6_o

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Just nu läser jag bland annat ”Ensamma hjärtan och hemlösa hundar” av Lucy Dillon och här kommer min smakbit.

ensamma-hjartan-och-hemlosa-hundar

Rachel vaknade av att hon kände morgonsol och varm andedräkt mot ansiktet och slöt sig till att hon låg till sängs tillsammans med Oliver i sin lägenhet i London. Huset och alla hundarna? Bara en kufisk dröm… Hennes hjärta fylldes av lättnad, men när hon slog upp ögonen var det inte Olivers inbjudande ögon hon såg utan en lång, svart nos och – när hon hade blinkat sömnen ur ögonen – ett par isblå ögon.

Gem stod med båda framtassarna på täcket och huvudet böjt över henne, lågmält gnällande. Till sin fasa insåg Rachel att han hade slickat henne i ansiktet. Hon kände att hon hade ett hundhår på eller möjligen inuti näsan. s. 65

2 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Ensamma hjärtan och hemlösa hundar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s