En sån där vidrig bok där mamman dör

För ett ganska bra tag sedan vann jag en tävling hos Lucy där priset var den här boken. Därefter har den bara stått i bokhyllan – tills jag i lördags kände för att ta tag i den.

en-san-dar-vidrig-bok-dar-mamman-dor

Titel: En sån där vidrig bok där mamman dör
Författare: Sonya Sones
Utgivningsår: 2012
Förlag: Bonnier Carlsen
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Handling:
Femtonåriga Ruby har växt upp med sin mamma men hela tillvaron rasar när mamman dör och Ruby måste flytta till sin pappa i Los Angeles. En pappa hon aldrig har träffat men som är rik och kändis och bor granne med Cameron Diaz. Hur ska hon klara sig utan sin bästa vän Lizzie och pojkvännen Ray? Och hur ska hon tackla sin pappa som kommer in i hennes liv femton år för sent?

Omdöme:
Jag är fortfarande lite kluven till den här boken men därför sätter jag också det betyget jag har satt. Å ena sidan irriterar jag mig enormt på Ruby som verkar väldigt naiv och omogen. Alltihop känns också väldigt orealistiskt och det är mer fokus på kändisar än på känslor. Å andra sidan gillade jag verkligen den sista halvan av boken.

Den gav mig inga särskilda känslor, men jag tyckte ändå om den. Det är väldigt roligt att läsa på vers också så har ni inte provat det tycker jag absolut att ni ska göra det. Jag är för övrigt mer nyfiken på Sones så ska se vad biblioteket har att erbjuda.

Mitt betyg: 3/5

4 reaktioner på ”En sån där vidrig bok där mamman dör

  1. Jag läste den för ett tag sen och kommer inte ihåg så jätte mycket, tyckte dock att den var bra men att Ruby var lite barnslig kommer jag ihåg att jag tyckte. :)

  2. Pingback: Sammanfattning – Mars | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s