Italienska för nybörjare!

italienska-for-nyborjareTitel: Italienska för nybörjare
Författare: Marco Manieri
Utgiven: 2013
Förlag: ICA Bokförlag
Finns hos: Bokia | Adlibris | Bokus | CDON

Okej, let’s face it! Pasta är min grej, pizza är min grej, tomatsåser av olika slag är min grej så den här boken borde ju verkligen passa mig som handen i handsken. Efter att nu ha kikat igenom den ett par gånger, kollat recept och även lagat två rätter från boken ska jag komma med ett litet utlåtande.

Till att börja med innehåller boken en del texter om typiska italienska grejer, t.ex hur man bäst kokar sin pasta. Dessa texter tyckte jag var helt okej och förekommer i de flesta kokböcker jag har hemma. Lite tips och trix innan man börjar liksom!

Recepten är inte indelade på något särskilt vis, förutom när vi kommer till havets mat och hur man gör pasta. Jag hade nog hellre önskat att det var pastarätter, kötträtter, fiskrätter och sen hur man gör pasta för sig. Det hade gett ett mindre rörigt intryck.

Jag blev också lite förvånad kring recepten och ingredienserna. Boken säger ju klart och tydligt att det ska vara för nybörjare men jag känner direkt att det finns ingredienser jag aldrig har hört talas om och recept som verkar väldigt avancerade. Vi provade på att laga två av rätterna ur boken, varav det ena var väldigt enkelt. Det andra tog lite tid men det berodde mest på att köttet skulle puttra och bli mört. Båda rätterna blev godkända men inte så mycket mer så jag måste säga att jag är lite besviken över boken. Marco var min favorit i mästerkock och jag hade absolut kunnat se honom som vinnare så därför förväntade jag mig nog något mer. Det är dock fortfarande en inspirerande bok och jag har blivit sugen på att både laga pastarätter och mustiga grytor.

Tack till ICA Bokförlag för det fina recensionsexemplaret!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s