Boktävling – wihoo!

forr-eller-senare-exploderar-jag

För att lätta upp den här lite dystra dagen kör vi igång en liten tävling. Vinsten är boken ”Förr eller senare exploderar jag” av John Green som för många är mer känd under originaltiteln ”The Fault in Our Stars”.

Beskrivning av boken:
Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos. I tre år har läkarna behandlat henne. I tre år har hon levt med sin dödsdom. Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig – det är vetskapen om att hon ska ska dö). Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA-möte.Men en eftermiddag i källarlokalen (bokstavligt talat Jesu hjärta enligt stödgruppens ledare) där stödgruppen träffas förändras livet. En ny kille, friskförklarad från sin cancer, dyker upp. Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k. Det är en bok om cancer, visst, men det är framförallt en förkrossande vacker och gripande historia om Hazel Grace och Gus. Om att vara ung och ändå stå med ena foten i graven. Om att tro att man aldrig kommer att bli glatt överraskade igen. Om att få sin sista önskan uppfylld. Att få beröras på så många sätt, skratta, komma till insikter och gråta, är litteratur när den är som allra bäst.

Tävlingsregler
– Motivera kort varför just du ska vinna den här boken. Glöm ej att ange din e-postadress.

Tävlingen avslutas den 28/4 kl. 20.00

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS DOLA!

14 reaktioner på ”Boktävling – wihoo!

 1. Åhhh den boken vill jag vinna! Varför? Jo för jag älskar gripande böcker som har något viktigt att berätta och denna låter som en sådan :-)

 2. Vart sugen på denna jättelänge! Har inte riktigt vågat läsa den då jag är rädd att bli allt för ledsen. Men eftersom alla talar så fint om den så vill jag ta del av den!

 3. Den här boken vill jag super gärna vinna! Det låter som en riktigt spännande, gripande och sorglig bok precis helt i min smak.

  Kram Sanna

 4. Jag är med!
  Alla har läst den och alla har älskat den, jag har inte läst den och därför inte haft chansen att älska den. Därför skulle jag vilja vinna den :)

 5. Det här är en bok som jag har varit väldigt nyfiken på sedan förra året och som jag är väldigt sugen på att läsa. Tror definitivt den skulle vara något för mig och därför vill jag vinna den.

  blogg[at]lacrimamens.com

 6. Jag har redan läst den här boken och jag gillade den väldigt, väldigt mycket. Det är en bok som jag (förmodligen) skulle kunna läsa minst en gång i månaden utan att tröttna och det skulle underlätta om jag hade den i bokhyllan <3

 7. Jag har dragit mig för att läsa ”Förr eller senare exploderar jag”, för jag blir så himla deppig av att läsa sorgsna, allvarsamma böcker. Men jag förstår ju att jag går miste om nåt om jag låter bli…

 8. Jag vill vinna den eftersom jag har velat läsa den så länge! Har sett att flera bokbloggar presenterar boken som bra och en del av dem påstår att det är en av de bästa böcker som de har läst, så den här chansen vill jag absolut inte missa! :) Jag håller alla mina tummar för att det är jag som blir den lycklige!!

 9. Jag gillar John Green och det var med höga förhoppningar som jag läste Var är Alaska? i höstas. Men jag blev så besviken… Den här verkar vara mycket bättre och jag skulle därför vilja vinna så att jag kan få älska hans böcker lika mycket som jag gillar honom. Dessutom hör jag till skaran knäppgrisar som gillar det svenska omslaget bättre än originalet ;D

 10. Jag skulle väldigt gärna vilja vinna eftersom jag har hört så mycket bra saker om den plus jag ÄLSKAR John green (& hank green) eftersom jag tittar på vlogbrothers och han är sjukt awesome där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s