Besvärjelser och beskydd

En bok som jag läste redan i mars var den här, Besvärjelser och beskydd, av debutanten Maria Friedner. Nu är det dags för recensionen!

9789186845414

Titel: Besvärjelser och beskydd
Författare: Maria Friedner
Utgivningsår: 2013
Förlag: Mix Förlag
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Stort tack till Mix Förlag för recensionsexemplaret!

Handling:
Cecilia är bibliotekarie med en förkärlek till drinkar och snygga män. Hon har växt upp med sin mormor Astrid men när mormodern plötsligt är försvunnen vet Cecilia inte riktigt vad hon ska göra. Plötsligt har hon en inloggning till Fairynet, en vätte som knappt når upp till knäna och en hel del problem.

Omdöme:
Till att börja med var huvudkaraktären Cecilia otroligt naiv, omogen och irriterande. Hennes ”älskade” mormor var borta men det var tydligen viktigare med drinkar och sex. Att hon arbetade som bibliotekarie är jag också osäker på varför vi skulle veta då det inte hade något med handlingen att göra egentligen. Själva boken i sig var väldigt orealistisk men okej, det är ju oundvikligt när det handlar om magi. Det fanns inte heller någon riktig känsla mellan karaktärerna och det blev lite platt.

Tyvärr var detta inte alls någon bok för mig men för att ändå påpeka något bra så gillade jag att boken handlade om féer, något som jag aldrig har läst om förut. Jag blev också mer sugen på att läsa om magi så det blir det definitivt.

Mitt betyg: 1/5

2 reaktioner på ”Besvärjelser och beskydd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s