Book Sacrifice Tag

Jag har blivit taggad av Veronica och Bella och ska nu ge mig på denna tag som så många andra gjort!

1. EN ÖVERSKATTAD BOK  
Vi börjar med en Zombieapokalyps! Låt oss säga att du är i en bokhandel, kollar runt bland bokhyllarna, när BAM! Zombieattack. Ett meddelande i högtalarna berättar att militären har upptäckt att zombiernas enda svaghet är överskattade böcker.
Vilken bok, med vetskap om att det är en väldigt hypad bok (för att vara säker på att det ska fungera), skulle du kasta på dem?

Då skulle jag kasta ”Beautiful Creatures” av Kami Garcia och Maragret Stohl som jag inte ens läste klart. Det var helt enkelt inte en bok för mig men vi får se om jag ger den en chans till. I så fall lär det dröja ;)

2. EN UPPFÖLJARE 
Låt oss säga att du precis lämnat frisören med en fantastisk ny frisyr och BOOM: kraftigt skyfall, du har aldrig sett sånt regn i hela ditt liv.
Vilken uppföljare är du villig att offra som paraply för att skydda dig själv?

”Korsad” av Ally Condie, som för övrigt hamnade på samma betyg som första boken i trilogin. Nej, gillades icke!

3. EN KLASSIKER
Låt oss nu säga att du sitter på en föreläsning och din lärare pratar oavbrutet om hur en klassiker förändrade världen, hur den revolutionerade litteraturen och du blir så trött på det att du kastar klassikern rakt i ansiktet på h*n för att vet du vad? Den här klassiker är bara idiotisk och är värd all kvarsittning bara för att visa alla hur du känner. Vilken klassiker kastade du?

Oj, jag har ju inte läst så många klassiker men får säga ”Hitom himlen” av Stina Aronsson som är en svensk gammal klassiker.

4. SÄMSTA BOKEN I DITT LIV
Du hänger i biblioteket när BAM! Global uppvärmning råder plötsligt och världen utanför har plötsligt blivit frusen ödemark. Du är fångad och din enda chans att överleva är att elda böcker.
Vilken bok springer du först till, som du skulle bränna upp utan att känna någon ånger?

Jag har verkligen ingen aning.

5. EN KARAKTÄR SOM SKULLE FÖRKLARAS SOM HÄXA
(Emelies egna fråga) Vi tar ett hopp bakåt i tiden, häxjakten är i full fart under 1500-talet i Sverige. Människor avrättas som varulvar eller häxor åt både höger och vänster. Med oss har vi ett antal bokkaraktärer när vi plötsligt blir anklagade för häxeri. De misstänker att det finns en häxa/varulv i vårt gäng, men de vet inte vem.
Medvetandes om att domen för häxeri är antingen vattenprovet eller att brännas på bål, vem av dessa karaktärer hänger du ut som häxa?

Miss Loontwill från Parasollprotektoratet-serien. Både hon och Hisselpenny tycker jag är enormt irriterande.

6. ETT VIDRIGT OMSLAG
(Ebbas egna fråga) Du går runt och vandrar lite i skogen då det plötsligt hoppar fram en blodtörstig vampyr och du är extremt när på att bli dödad tills du lyckas finna en vass pinne och sticker den rakt i vampyrens hjärta. Det visar sig att din stad blivit invaderad av de blodtörstiga monsterna och nu är det ditt jobb att stoppa dem! För att öva upp dina vampyrslayerskills måste du stappa sönder lite olika saker.
Vilken bok har ett så fult omslag att du med glädje sticker pålen rakt i den?

Hm, det första jag kommer att tänka på är Förr eller senare exploderar jag av John Green. Jag avskyr verkligen det svenska omslaget.

7. MEST HATADE KÄRLEKSPAR
(Nellys egna fråga) Du sitter på tunnelbanan, det är Alla hjärtans dag och det står ett par och hånglar precis bredvid din plats. Du är nybliven singel och känner att alla kärlekspar bara kan fara och flyga. Du får lust att sända detta par till en planet långt, långt bort. Vilket par får du lust att skicka till planeten Jupiter?

Ah, vilka svåra frågor! Dash och Lily från Dash och Lilys utmaningsbok kanske men jag skulle inte säga att jag hatar dem.

8. EN BOK SOM FÅTT DIG ATT KASSERA EN HEL GENRE 
(Melanies egna fråga) Något försöker bryta sig in i ditt hus. Det visar sig vara ett monster som får energi från böcker som får dig att tappa tron på en hel genré. Den överlever alltså av att när en bok är så pass dålig att du aldrig vill läsa en sådan bok i en liknande genré igen. Du måste snabbt välja ut en bok som ger den sådan energi och förstöra den. Vilken bok har du läst, som var så pass dålig att du inte vill läsa en annan bok i samma genré, slänger du i elden?

Hm, tror inte det finns någon genre som jag inte vill läsa igen.

9. EN SUPERSEG BOK
(Miriams egna fråga) Tänk dig att du läser en bok som är så seg, så seeeeg att du sakta börjar somna. Somna så djupt att du hamnar i koma…Vilken seg bok skulle det kunna vara?

Hm, skulle möjligen kunna svara Beautiful Creatures där men har hört att den ska bli bättre mot mitten och slutet men det var lite så jag upplevde den i alla fall.

10. SÄMSTA TEGELSTENEN
(Bellas egna fråga)
Tänk dig att du är ute på en lugn promenad för dig själv då det helt plötsligt kommer en ilsken hund springandes rakt mot dig. Du har ingen chans att springa ifrån och snart står hunden över dig med sin stora dreglande käft och hugger mot dig. Det ända som kan få dig där ifrån är om du täpper till hundesn käft med en riktigt tjockis till bok. Vilken tegelsten till bok är så dålig att du skulle gladeligen stoppa upp den i den ilskna hundens mun?

Det vet jag icke, tyvärr.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s