En smakebit på søndag: Sirenen

smakebit

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Just nu läser jag bland annat ”Sirenen” av Tiffany Reisz och här är min smakbit.

Handling:
– Jag vet att folk tror att erotika bara är en kärleksroman med råare sex. Det är det inte … det är mycket mer än så.

Den ökända Nora Sutherlin är berömd för sina utstuderade erotiska romaner, och för varje bok blir hon alltmer populär. Men hennes senaste manus är annorlunda mer allvarligt, mer personligt och hon är säker på att boken kommer att innebära ett genombrott om den någonsin får se dagens ljus.

Zachary Easton håller Noras öde i sina vackra händer. Den krävande brittiska redaktören accepterar att ta sig an boken, men på ett villkor: Han vill ha total kontroll. Nora måste skriva om hela boken efter hans anvisningar på sex veckor annars blir det inget kontrakt.

De ansträngande skrivsessionerna med Zach är utmattande och oväntat upphetsande. Samtidigt dyker en tidigare älskare upp och får Nora att undra vad som är mest riskfyllt, att hålla sig undan från honom eller att återuppta deras farliga lekar?

Nora trodde att hon visste allt om att testa gränser. Men i en värld där passion betyder smärta, är ingenting någonsin så enkelt.

sirenen

 

”Misstänksamt tittade han på manuset. Mary visste att han föredrog att läsa sina böcker utskrivna på papper. Men hon hade uppenbarligen haft alldeles för roligt när hon skrivit ut den här åt honom. Tvärsöver det blodröda omslaget flammade titeln i ett grälligt gotiskt typsnitt: Tröstpriset. Redaktörerna bytte nästan alltid ut de föreslagna titlarna på böcker, men han fick medge att det var en intressant titel på en erotisk bok. Han slog upp manuset och läste första meningen: ”Jag vill lika lite skriva den här berättelsen, som du vill läsa den.”
Zach hejdade sig när han förnam skuggan av något gammalt och bekant stryka över hans axlar. Han sköt undan känslan och läste meningen igen. Sedan nästa och nästa…”

Annonser

5 thoughts on “En smakebit på søndag: Sirenen

  1. Jag läste mycket ”tantsnusk” (som det hette på den tiden) när jag var yngre, men det är inget som lockar mig nu längre :)

  2. Ukjent bok for meg så takk for tips. Er det kanskje i fifty shades stil? Den serien har jeg til gode å lese, men den står på listen :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s