Horan som log

För ett tag sedan blev jag kontaktad av Vulkan som ville skicka ett ex av Calle Hårds ”Horan som log” till mig och visst, tänkte jag. Det är ju en genre som passar mig så varför inte? Nu är den läst och här kommer mitt omdöme.

Horan-som-log-omslag-625x1024

Titel: Horan som log
Författare: Calle Hård
Utgivningsår: 2013
Förlag: Vulkan
Finns hos: Adlibris | Vulkan

Tack till Vulkan för recex!

Handling:
En blåsig försommardag sitter Nils Anders Nylund bredvid en ung utländsk kvinna på färjan hem till ön. Sjön går hög och hon är rädd. Han talar lugnande till henne och hon somnar mot hans axel. Efteråt ler hon mot honom. Det är det varmaste och mest innerliga leende han någonsin sett. När kvinnan hittas mördad står det i tidningen att hon varit prostituerad. Nylund protesterar; så där ler inga horor. Men ingen vill lyssna. En pensionär på en skärgårdsö i övre Norrland skall inte försöka göra sig märkvärdig. För Nils Anders Nylund återstår bara att söka sanningen på egen hand.

HORAN SOM LOG tar läsaren med på en hisnande resa till södra Indien där Jesus belönar sina utvalda med sex, makt och svenska biståndsmiljoner. Romanen visar också hur Sverige med sin förskrivning av billiga läkemedelskopior bäddar för sjukdomar, som inte går att bota.

Omdöme:
Den här boken börjar ganska trögt och det tog lång tid för mig att komma igenom den första halvan men därefter blir det något bättre. Det som dock stör mest av allt är bristen (?) på korrläsning. Det är ett helt gäng med fel och det stör tyvärr mitt läsflöde såpass att betyget inte blir bättre än såhär.

Som jag sa när jag fick boken var jag också väldigt tveksam till formatet. Det går faktiskt inte att läsa den utan att bryta ryggen, och det är jag nog inte ensam om att inte vilja göra.

Mitt betyg: 1/5

Annonser

2 thoughts on “Horan som log

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s