En smakebit på søndag: Älska

smakebit

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Just nu läser jag bland annat ”Älska” av Sylvia Day.

Handling:
Isabel lever ett glamoröst och dekadent liv i det tidiga 1800-talets London, en huvudstad full av lyx och synd. När markisen av Grayson oväntat friar till henne slår hon först ifrån sig tanken. Men vid närmare eftertanke inser hon att äktenskapet kanske inte vore en så dum idé ändå …

Snart visar det sig att bakom Graysons lekfulla yttre döljer sig något annat. När han spårlöst försvinner, bara för att plötsligt dyka upp igen fyra år senare, ställs allt på sin spets. Vem är mannen hon lovat att leva med?

Älska är en beroendeframkallande roman om människors livsval och passioner, de själsliga såväl som köttsliga.

alska

”Och du tror att Grayson kommer att bli mindre tilltalande om du hittar en älskarinna åt honom? Nej, svara inte på de, älskling. Jag vet att du inte är intresserad av upptagna män. Det är beundransvärt.” Hertiginnan reste sig och gick fram till henne. Hon lade ena armen om sin dotters slanka midja och ögnade igenom anteckningarna. ”Nej, nej. Inte lady Cartland.” Hon ryste till. ”Hellre att en man drabbas av kopporna än henne.”
Isabel skrattade och strök över namnet. ”Vem föreslår du?”
”Var han inte tillsammans med någon när han reste iväg? Förutom Emily Sinclair.”
”Jo…” Isabel tänkte efter. ”Just det, ja! Anne Bonner, en skådespelerska.”
”Bjud henne. Han lämnade henne inte för att han blivit less på henne, så det kanske fortfarande finns något där.”
Isabel överrumplades av ett skarpt sting av ensamhet, och hennes hand var stilla ovanför papperet tillräckligt länge för att det skulle falla ner en bläckdroppe. ”Tack, mor”, sa hon, för en gångs skull tacksam över att ha sin mor hos sig.
”Ingen orsak, Bella.” Hertiginnan lutade sig fram och tryckte sin kind mot dotterns. ”Vad är mödrar till för om inte att hjälpa sina döttrar att hitta älskarinnor till deras män.”

 

12 reaktioner på ”En smakebit på søndag: Älska

  1. Det hørtes ut som en spennende Silvia Day bok. Jeg holder på med en serie av henne som handler om helt andre ting :-)

  2. En märklig smakbit. Tror nog inte att jag kommer att läsa något av Sylvia Day. Får se om du kan övertyga mig om motsatsen :)

  3. Har ikke lest noe av denne forfatteren, men har en bok liggende klar når tiden kommer. Takk for smakebit og kos deg på denne søndagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s