Torka aldrig tårar utan handskar – Kärleken

En av förra årets mest hypade böcker kanske? Till en början var jag inte alls nyfiken på den här bokserien men när jag gick in på biblioteket i Göteborg och den var det första jag såg fick den faktiskt följa med hem.

15768119

Titel: Torka aldrig tårar utan handskar – Kärleken
Författare: Jonas Gardell
Serie: Torka aldrig tårar #1
Utgivningsår: 2012
Förlag: Norstedts
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON

U
tläst: 20 juli 2013

Handling:
Efter studenten tar Rasmus sitt pick och pack och lämnar familjen i Värmland för ett liv i Stockholm. Hans familj vet inte om att han är homosexuell, eller så vägrar det att se det. Samtidigt går Benjamin från dörr till dörr som Jehovas Vittne och när en man vid namn Paul plötsligt öppnar en av dem och utbrister att Benjamin är homosexuell börjar sanningen gå upp för honom. En kväll korsas killarnas vägar och deras liv ska aldrig bli som förr.

Omdöme:
Det är lite svårt att recensera den här boken faktiskt men jag ska i alla fall försöka. Jag hade förväntat mig något bättre – helt klart. Det är en intressant berättelse men samtidigt känner jag ingen dragning till någon av karaktärerna. Den som kommer närmst är i så fall Benjamin som är ett Jehovas Vittne. Gardell har gjort ett bra jobb med att framställa den karaktären men sen tycker jag inte att det är så mycket mer än okej.

Jag har läst att folk har gråtit till boken, haft väldigt många diskussioner och så vidare. Själv känner jag mig mest tom. Är jag känslokall? Nej, boken påverkade helt enkelt inte mig i den utsträckning jag hade trott att den skulle göra och så är det ibland.

Jag kommer nog att läsa klart serien men jag känner inte att jag har särskilt bråttom med den!

Mitt betyg: 3/5

3 reaktioner på ”Torka aldrig tårar utan handskar – Kärleken

  1. Ofta när jag läser böcker som folk skriver/säger att de har gråtit till så undrar jag om jag är okänslig, för det är sällan jag gör det. Inte till den här heller, vad jag kan minnas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s