En smakebit på søndag: Och bergen svarade

smakebit

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Just nu läser jag bland annat ”Och bergen svarade” av Khaled Hosseini och här kommer min smakbit;

Handling:
I den fattiga lilla byn Shadbagh i Afghanistan säljer Sabor sin fyraåriga dotter Pari när han inte längre kan försörja sin växande familj. Pari och hennes bror kommer för alltid att känna saknaden av varandra, och den dag de äntligen möts igen är det kanske redan för sent …

och-bergen-svaradeHan knäböjde på marken bakom väderkvarnen, vid foten av det söndervittrande stentornet. Han tog av sig handskarna och grävde i jorden. Han tänkte på hennes kraftiga ögonbryn och hennes breda, kupade panna, leendet med luckan mellan tänderna. I huvudet hörde han hennes pärlande skratt fylla huset, som förr. Han tänkte på uppståndelsen som brutit ut när de kom tillbaka från basaren. Pari som fick panik. Som skrek. Morbror Nabi som skyndsamt förde henne med sig. Abdullah grävde tills fingrarna stötte mot metall. Sedan stack han ner händerna och lyfte upp plåtburken ur hålet. Han sopade bort kall jord från locket. s. 52

Annonser

4 thoughts on “En smakebit på søndag: Och bergen svarade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s