Kindle Paperwhite

I mars beställde jag min Kindle Paperwhite och därefter har jag helt glömt bort att skriva något om den, en liten recension. Nu har jag ju visserligen hunnit använda den såpass mycket att det blir en rättvis bedömning i alla fall men ändå. Jag köpte den i alla fall från Bazula och leveransen var supersnabb. Sammanlagt fick jag betala 1498:- och det är den helt klart värd.

20130826_125357

Läsplattan har inbyggt ljus, 8 veckors batteritid (även med ljuset på) och kan lagra cirka 1100 böcker. Plattan har även inbyggt wi-fi och flera olika typsnitt och storlekar på texten. Det går lika bra att läsa i direkt solljus som på natten. Plattan väger 213 gram och är tunnare än en vanlig blyertspanna. Den är i ungefär samma storlek som en vanlig svensk pocketbok.

20130826_125446

Så, vad tycker jag om den då? Jag älskar den! Till en början var jag fortfarande lite skeptisk till att läsa på en platta men för varje bok har jag blivit mer och mer fäst vid den. Det är verkligen ett smart sätt att läsa på. Det är dessutom väldigt enkelt och man kan läsa riktigt tjocka böcker utan att få ont i armarna. Mina bokhyllor blir heller inte längre överfulla ;) Det som är tråkigt är ju dock att jag inte får dessa vackra omslag i handen och känslan av en ny bok men det är ju inte så att jag har lagt av med att köpa böcker heller så det är ju ett väldigt litet problem. Jag hade dock gärna önskat att Kindlen var i färg så att omslag och så såg lite roligare ut.

Bortsett från modellen jag har finns även originalet som bara heter Kindle och är billigare, en Kindle Paperwhite 3G och Kindle DX som båda är dyrare än den jag har.

Ett mycket bra köp, kanske årets bästa!

5 reaktioner på ”Kindle Paperwhite

  1. Jätte bra med inbyggd ljus! Min letto har inte det och det tycker jag är tråkigt. Håller med dig om färg, hade varit kul att se omslagen i färg i läsplattan.

  2. Tänkte önska mig en sådan nu när jag fyller år faktiskt. Jag har länge stått emot det här med e-böcker men har nu fallit för grupptrycket. Tack för den fina recensionen av Kindeln! Stod och velade mellan den här eller Adlibris Letto men tror nog det bli en Kindle ändå :)

  3. Malin, visst använder du netgalley? Skulle du vilja berätta mer om det nån gång? Hur upplever du det? har det varit svårt att få de titlar du efterfrågat? hur viktigt är det att ha många läsare? är det smidigt eller krångligt? o.s.v

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s