Poetiskt och drömlikt

För någon vecka sedan fick jag hem ett härligt bilderbokspaket från Kabusa Böcker, beståendes av Drömkatt av Maud Mangold och Sassa Buregren samt Vi blåste bort ibland av Viveka Sjögren. Stort tack för dessa!

dromkattDrömkatt
Text: Maud Mangold
Bild: Sassa Buregren

Jomar ror i dimman och stiger iland på en ö med svarta stenar och grön mossa. På ön möter han de fnittrande hästarna som skiftar färg, den kloka korpen och han möter drottningen vid himlens öga. Han letar efter sin katt, i källan får han syn på den, och hundra andra små grå katter.

Detta kändes som en väldigt poetisk och fin bok som passar de yngre barnen. Boken är stor och perfekt för en kortare sagostund. Jag själv var inte helt förtjust i illustrationerna men smaken är ju som baken som man säger.

vi-blaste-bort-iblandVi blåste bort ibland
Text och bild: Viveka Sjögren

Vi blåste bort ibland är en lekfull och poetisk berättelse om att bygga en koja i ett träd. Den beskriver en plats som finns in­­om oss. Ett litet stycke land som man kan hitta till och återfinna fast­­­ä­n stigen dit är för­svunnen. Det är en kärleksförklaring till naturen och den enkla leken, som ibland är på allvar och rymmer så många djup.

Den här innehöll mycket mindre text än den ovan och gick därför väldigt fort att bläddra igenom. Men precis som Drömkatt var den här boken fin och tänkvärd och man bör lägga märke till de små detaljerna i illustrationerna. Jag gillar den var så färgglad!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s