Requiem

Vad det känns skönt att äntligen ha tagit tag i den här sista delen och nu avslutat en trilogi. Även om jag tyckte mycket om de två första delarna blev jag besviken på slutet men mer om det nedan.

15985638Titel: Requiem
Författare: Lauren Oliver
Serie: Delirium #3
Utgivningsår: 2013
Förlag: HarperCollins
Finns hos: Adlibris | Bokus | The Book Depository | Amazon UK |Amazon US (Kindle Edition)

Utläst: 9 september 2013

Handling:
Efter att ha räddat livet på Julian flyr Lena och hennes vänner återigen ut i vildmarken men där är det inte säkert längre. Regeringen förnekar inte längre att det finns rebeller där ute och försöker med alla medel att döda dem. Gruppen bestämmer sig för att försöka gå ihop med någon annan grupp men det är lättare sagt än gjort.

Samtidigt som Lena kämpar för livet och friheten är Hana på väg att gifta sig med Portlands borgmästare. Efter att ha hittat Lenas kusiner i den förfallna yttre staden och därefter tagit med sig mat och tillbehör till dem blir hon hotad av sin blivande make. Mysteriet med hans första fru gör även Hana nyfiken och tvivlande..

Boken berättas alltså ur två olika perspektiv; Lenas och Hanas.

Omdöme:
Från början flöt den här boken på bra, det var lite action och svårt att lägga ner den. Jag var så nyfiken på vad som skulle hända, både med Lena och gänget och med Hana och hennes kommande äktenskap. Betyget låg och dalade lite mellan 4 och 5 men sedan kom den sista fjärdedelen och betyget sjönk till 3. Vad hände här?! Slutet på den här boken är inget jag skulle kalla ett slut. Man avslutar nämligen boken med så otroligt många frågetecken och jag blev så frustrerad. Om Oliver hade planerat fler böcker efter den här så okej, då är det lugnt, men eftersom detta är sista delen. Nej, jag är så besviken Oliver!

(SPOILER) Vad hände till exempel med Lenas mamma? Och Hana efter att hon hade gått ut ur huset? Fortsätter hon som vanligt eller letar hon upp Lena? Dör Fred eller vad händer vid explosionen? Och den lilla kärlekstriangeln som skapats; vad hände med Julian? Och är Lena och Alex tillsammans igen? Och vart tar de vägen? Blir de accepterade i Portland eller rymmer de ut i vildmarken igen?(SPOILER) Jag kan ju förstå att man inte vill ge svar på precis alla svar och lite mystisk får det gärna bli men det här var.. värdelöst rent ut sagt.

Ja, jag hade helt klart satt ett högre betyg om det inte vore för det värdelösa slutet men jag är glad att ha avslutat trilogin.

Mitt betyg: 3/5

3 reaktioner på ”Requiem

  1. Det är hemskt att man blir så besviken över slutet! Vet inte hur många gånger jag har blivit besviken! Men den serie vill jag läsa ändå.

  2. Ping: Requiem av Lauren Oliver » C.R.M. Nilsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s