Anomaly

Andra boken som blev läst till mitt dystopitema var denna, Anomaly. Jag hade egentligen inte hört något om den innan jag köpte den till min Kindle men den var oväntat bra.

17352033Titel: Anomaly
Författare: Krista McGee
Serie: Anomaly #1
Utgivningsår: 2013
Förlag: Thomas Nelson Publishers
Finns hos: Adlibris | Bokus | The Book Depository | Amazon UK |Amazon US (Kindle Edition)

Utläst: 4 oktober 2013

Handling:
Thalli är sjutton år och en del av The State, den värld som kom till efter att jorden slagits ut i ett kärnvapenkrig. I The State är det inte tillåtet att visa känslor eller att vara nyfiken eftersom man då anses vara en anomali – en avvikelse från det normala. De forskare och vetenskapsmän som styr världen plockar in Thalli och till en början är det tänkt att hon så snabbt det går ska dödas men tack vare Thallis barndomsvän Berk får hon leva – åtminstone ett tag till. Thalli och Berk fattar känslor för varandra och Berk gör vad han kan för att skjuta upp dödsdomen. Under tiden Thalli befinner sig bland dessa forskare och assistenter får hon veta mycket som ruckar på hennes tidigare syn på livet och snart vet hon inte längre vad hon ska. Vad är sanning? Vad är verkligt?

Omdöme:
Som sagt blev jag positivt överraskad av den här boken. Jag tyckte om karaktärerna och jag tycker det är en intressant värld. Att jorden skulle slås ut av ett kärnvapenkrig känns liksom inte omöjligt men jag hade gärna fått veta lite mer kring hur de byggde deras hem och hur de hann med detta. Eftersom det är en serie kanske svaret på mina frågor dyker upp i nästa bok, vi får se.

En något störande detalj i boken är att även här skapas något slags triangeldrama mellan Thalli, Berk och Stone. Det känns även som om Thallis känslor för Berk helt plötsligt glöms bort och hon blir blixtförälskad i Stone. Det var dock en väldigt liten del av boken så det är okej för min del. Det blev ju bra till slut i alla fall. Jag läste att några blivit irriterade på mängden religion i boken också men jag kan inte säga att jag gjorde det. Annars brukar jag ofta vara snabb på att sucka när det blir för mycket religion men inte i det här fallet.

Detta är helt klart en bok jag kan rekommendera er om ni gillar dystopier!

Mitt betyg: 4/5

3 reaktioner på ”Anomaly

  1. Pingback: Sammanfattning – Oktober | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s