Identical

Versböcker var inte så värst länge sedan jag började läsa men tills nu har jag inte läst något av Ellen Hopkins. Här kommer i alla fall min recension av hennes Identical.

hopkins-ellen-identical

Titel: Identical
Författare: Ellen Hopkins
Utgivningsår: 2010
Förlag: McElderry Books
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON | The Book Depository | Amazon UK

Utläst: 24 oktober 2013

Handling:
Tvillingarna Kaeleigh och Raeanne är lika på många sätt men deras personligheter skiljer sig en del. De bär dessutom på mörka hemligheter som ingen ska behöva hålla för sig själv. Sedan deras mor i princip övergett dem för politiken har deras pappa smugit in till Kaeleigh på kvällarna. Det är givet att Kaeleigh är favoriten och detta gör Raeanne avundsjuk. Hon söker sig istället till knark och sex. Till slut är hela situationen ohållbar och tvillingarna kan inte längre hålla inne med hemligheterna.

Omdöme:
Trots betyget på Goodreads tror jag inte att detta är Hopkins bästa. Jag gillar hennes sätt att skriva, jag gillar att läsa på vers men jag har lite svårt för ämnet i den här boken. Jag är ju fullt medveten om att vissa har det såhär och att det faktiskt händer i världen men det gör det inte lättare att läsa om.

Det jag gillade mest med boken var nog relationen mellan Kaeleigh och Raeanne. De är så olika men samtidigt så lika och det är ganska fascinerande.

Om ni har någon Hopkins-bok att tipsa mig om, gör gärna det!

Mitt betyg: 3/5

2 reaktioner på ”Identical

  1. Pingback: Sammanfattning – Oktober | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s