Julkalendern 2013 – Smygpremiär 2/2

smygpremiar

Nu är det bara en dag kvar till den officiella julkalendern drar igång här på bloggen men innan dess ska vi öppna ytterligare en smygpremiärslucka. Idag är det Bokförlaget Atlas som sponsrar med ett exemplar av ”Brinnande livet” av Alice Munro, Nobelpristagaren i litteratur 2013.

Brinnandelivet420pxl-200x280Beskrivning av boken från förlagets hemsida:
”Det är närmast osannolikt hur en författare kan samla så många subtila iakttagelser av hur människor fungerar”, har Åsa Beckman skrivit i Dagens Nyheter. Nu kommer en helt ny samling noveller, Brinnande livet. Med sällsam laddning skriver Alice Munro om livets skörhet och vardagens ovanlighet. Många av novellerna utspelar sig i de små byarna kring Huronsjön, där Alice Munro bott större delen av sitt liv.

Boken avslutas med en kvartett som författaren själv kallar ”inte riktigt berättelser”, där hon ”för första och sista gången” skriver om sin egen uppväxt, så nära det nakna livet som litteraturen kan komma. Det är yrselframkallande läsupplevelser.

Tävlingsregler
– Varför ska just du vinna dagens lucka? Berätta och motivera.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS ANNIKA!

Annonser

19 reaktioner på ”Julkalendern 2013 – Smygpremiär 2/2

 1. Nobelpristagare har jag inte läst många utav men nu är jag verkligen sugen på att få läsa något, Munro verkar vara en favorit hos flera och jag känner mig inspirerad. :)

 2. Eftersom jag är väldigt intresserad av att läsa något av henne eftersom hon vann nobelpriset. Men jag inte är så mycket för noveller har jag ingen aning om jag kommer att gilla det, och därför vet jag inte om jag vill lägga pengar på det så vore perfekt att vinna boken!

 3. Jag skulle jättegärna vilja vinna denna! Alice Munro är den enda nobelpristagaren som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att läsa och varit supersugen jättelänge, men det har aldrig blivit av. Därför passar det ju ypperligt om jag skulle vinna den här ;D

 4. Eftersom jag tycker att Munroe verkar väldigt tilltalande att läsa och även för att jag nu när operation stundar behöver lite kortare berättelser att sätta tänderna i.

 5. Läste precis denna och gillade faktiskt. Jag säger ”faktiskt” eftersom jag brukar ha ack så svårt för noveller. Men då jag precis läst den så tycker jag inte att jag ska vinna :P Det skulle vara för att skicka den till nån annan i julklapp, men jag tror inte den här tävlingen funkar så ;)

 6. Jag läste en kortare novell av henne i tidningen och tyckte att den var fantastisk. Sen dess har jag varit väldigt sugen på att läsa mer av henne och har varit väldigt nära att köpa någon av novellsamlingarna. Därför är det här en perfekt tävling för mig.

 7. Hög tid att läsa Alice Munro. Noveller är inget jag läser vanligtvis, så därför är jag jättenyfiken på Alice Munros alster!

 8. Lustigt, men häromdagen mötte jag min granne när jag var ute och gick i motionsspåret där jag bor. Han gick och funderade över en bok av Alice Munro som han höll på att läsa och han undrade om jag läst något av henne. – Nej, det har jag inte, sade jag. Men jag blev riktigt sugen på att göra det. Kanske får jag chansen nu.

 9. Eftersom jag är en boknörd av rang, men med alldeles för lite tid att läsa, tror jag att en novellsamling skulle passa perfekt för mig nu. Har dessutom väldigt mycket på jobbet innan jul och tror att noveller är det som behövs för att rensa hjärnan, kortare historier, men med väldigt mycket innehåll.

 10. Jag vill vinna för att överraska min man med en bok som han kommer orka ta sig igenom. Han har dåligt med tid att läsa, trots att han gillar det massor. Så en bok med välskrivna noveller skulle bara perfekt!
  Och så vill jag gärna läsa den själv också ;)

 11. Om jag vinner ska jag unna mig en lugn stund,
  mindfulness, en god bok och en liten blund.
  Detta efter hektiska dagar på systembolaget,
  julen står för dörren och då finns ej tid för jaget.
  Kanske blir det lite glögg åt mig kvar,
  då kan jag luta mig tillbaka, glögga och läsa Munroe i några dar.

 12. När jag gick i gymnasiet så hade jag en lärare som jämt och ständigt babblade om filmer, han hade en lista som han delade ut till alla i klassen med filmer som alla borde se någon gång i livet enligt honom. Den listan fick mig många gånger att fundera på vilka böcker som skulle stått med om det hade varit en lista för böcker, och hur många jag i sådana fall skulle ha läst.

  Denna bok är en bok som jag tror skulle kvalificera till den listan, och det vore därför otroligt kul att få chansen att läsa den.Så jag håller alla tummar och tår för vinst!

  Kram Sanna
  mammasvardag@hotmail.com

 13. För att jag alltid varit nyfiken på Munros böcker men aldrig riktigt tagit tag i att skaffa någon. Nu när hon vunnit nobelpriset så är hon självklart mer intressant än någonsin! Eftersom jag är student så finns det inte mycket tid över för nöjesläsning. Men en novell lite då och då hade varit ett väldigt trevligt avbrott i kurslitteraturen.

 14. Jag började faktiskt att läsa novellsamlingen ”Nära hem”, men det var under en stressig period och ett kort boklån, som gjorde att jag inte gav Alice Munro en vettig chans. Nu vill jag väldigt gärna försöka igen och läsa hennes noveller i ett långsammare tempo.

 15. Att ha lite koll på Nobelpristagare i litteratur känns som ett måste för en litteraturstudent! Som alla vet flödar inte pengakontot över – så jag hoppas på en vinst här! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s