Julkalendern 2013 – Lucka 2

2december

Då kör vi igång med den andra luckan i årets julkalender och den sponsras av Kalla Kulor Förlag. I prispotten hittar vi ett exemplar av boken ”Sparkle”, skriven av Kaya McLaren.

sparkleBeskrivning av boken från förlagets hemsida:
Jill har precis drabbats av missfall när hon hittar sin man i säng med en annan kvinna. Fullkomligt förkrossad släpper hon allt, lämnar bilen som precis gick sönder, köper en ny och flyr till sin barndoms stad Sparkle, en liten skidort i Colorado.

Lisa vaknar upp en morgon efter ännu en natt av meningslöst sex, tittar sig i spegeln och inser att hon inte längre vill behandla sin kropp som ett levande motell. Från och med nu tänker hon vänta på kärleken. Problemet är bara att kärleken kanske inte kommer från det håll hon räknat med.

Tioåriga Cassie har efter förlusten av sin mamma tappat tron på allt. Hon avskyr sina barnvakter, saknar sin mamma och letar meddelanden från henne i form av hjärtformade stenar. Hennes pappa, Mike, oroar sig för henne samtidigt som han själv har tappat fotfästet efter hustruns död.

Krossade hjärtan, hjärtskärande förlust och varm kärlek blandas i den här feel good-romanen, som utspelar sig i Colorados vackra snölandskap. Under en vinter i Sparkle förändras livet för tre trasiga människor och skapar en berättelse full av humor och värme som du sent kommer att glömma.

Tävlingsregler
– Vad tycker du är det bästa med vintern? Berätta och motivera. Glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS TILL CHRISTINA!

108 reaktioner på ”Julkalendern 2013 – Lucka 2

 1. Det bästa med vintern är att vara ute och åka pulka tillsammans med min 4-åriga son, göra snögubbar, snöänglar och ha snöbollskrig för att sedan komma in och mysa ner sig tillsammans i soffan under en varm filt, dricka lite varm oboy och läsa en god bok.
  Varför?
  För att hela ungen lyser lycka och det är den bästa medicinen som finns för själen <3

 2. Det bästa med vintern är julen, med alla mysiga ljus i fönstren, spänningen, lyckan och förväntan i de små barnens ögon. Känslan av ett lugn.

 3. Det bästa med vintern tycker jag är att äntligen få kura ihop sig i soffan, tända en brasa och några ljus. Inte så dumt om man har en bra bok att läsa också. En kopp kaffe och en pepparkaka. Sist men absolut inte minst, en katt vid fötterna som inte vill gå ut i vinterkylan!

 4. Det bästa med vintern är helt klart när den riktiga snön ligger där ute, och man kan ge sig ut pulka backen med det små och åka hela dagen lång.

  Kram Sanna

 5. Det bästa med vintern är att det är så enkelt att vara ute! (Och det tycker jag trots att jag är småbarnsförälder :)) Jag har en hudsjukdom som ställer till det för mig ffa på sommaren, men eftersom solen sällan lyser just nu kan jag vara ute mycket utan att behöva bry mig om att alltid vara i skuggan, ha solskyddsfaktor 50 och bredbrättad hatt. Och heltäckande kläder är inte lika uppseendeväckande i december/januari som i juli/augusti!

 6. Det bästa med vintern är enligt mig snön, kylan och mörkret. Det finns en speciell tjusning med att se solen stiga upp över hustaken när klockan är över åtta på morgonen, att se röken från skorstenarna sakta sväva upp i det blåa och att känna den friska vintervinden emot kinderna. Jag älskar dessutom den där känslan som väcks inuti när den första snön anländer – det är som om man blir ett litet barn igen. Man hoppar nästan jämfota av iver och man vill bara bli färdig med det man sysslar med, så man kan springa ut i den vackra vita världen och lapa i sig snöflingor och göra snögubbar och små snölyktor. Jag älskar snöknarret under fötterna och hur fint snön glittrar i det där liksom… låga vinterljuset. Det är som om solen aldrig når hela vägen upp över himlen under vintern, och det skapar ett sådant vackert ljus över ens stad. Och det älskar jag. Sedan blir jag alltid lika varm om hjärtat när skymningen faller och de vackraste färgerna dansar över himlen. Ja, jag älskar helt enkelt vintern. Det kanske märks?

 7. Det är många som klagar på att det är jobbigt att shoppa julklappar och pynta osv, men jag ÄLSKAR DET!!! Den juliga känslan man får i hela kroppen när man ser hur alla har julpyntat så fint i fönsterna, alla julmarknader och den goda julmaten. Oslagbart!

 8. Det allra bästa med vintern är när det har kommit massa snö! Då åker jag och min pojkvän pulka och gör snöänglar, så mysigt! Man känner sig som ett barn på nytt :-)

 9. Det bästa med vintern är att man kan åka skidor. Jag älskar att åka, både utför och på längden. Det är sann glädje när jag får trä på mig mina skidor och ge mig ut i ett gnistrande vitt snölandskap.

 10. Jag tycker att det bästa med vintern är att man kan bli barn igen. Snöbollskrig, bygga snögubbar, åka pulka och spark. Varje vinter återupplever jag min barndom. ♡

 11. Det bästa med vintern är när man kommer in och är kall med rosiga kinder få sätta sig under en filt i bästa fåtöljen med en bra bok och en varm kopp te!

 12. Det bästa med vintern tycker jag är mörkret. Eller rättare sagt, jag älskar att gå ute och se alla vackra, mysiga, hemtrevliga små (och stora) adventsljusstakar, lampor och annat som lyser upp i alla fönster så här års och ända fram till ljuset kommer tillbaka. Även de större publika ljusen som finns i trakterna med vackra ljusinstallationer av olika slag. Ger mig alltid ett barnsligt leende på läpparna.

 13. Det bästa med vintern är när man en kall och snöig dag får bylta på sig rejält med varma kläder och ge sig ut på en långpromenad i skogen medan det fortfarande är ljust ute. Sedan är det riktigt gott när man får komma in i värmen och dricka glögg framför en brasa med nära och kära!

 14. Ping: LUCKA 2 NILMAS BOKHYLLA – 2/12 | BLOGGTÄVLINGAR

 15. Det bästa med vintern är att man oftare myser ihop med familjen med tända ljus och annat mysigt. Om det också kommer lite lagom med snö så kan man leka och busa med barnbarnen utomhus.

 16. Som liten var det bästa med vintern alltid att jag fyllde år då. Numera är kanske inte födelsedagen något jag ser fram emot lika mycket. Dock älskar jag när det är mörkt ute och man kan tända en massa ljus, dricka varm choklad, krypa in under en filt och titta på film utan att få dåligt samvete för att man inte är utomhus. Sen älskar jag förstås snön också. Att ta vackra bilder på istappar och träd täckta av frost. Det är livet det!

 17. Det bästa är, trots kyla, den mjuka snön! Att bara kasta sig omkring och busa runt med hunden i lössnö utan att tänka sig för är nästan som att vara tyngdlös.

 18. Det bästa med vintern: när det är kallt ute då kan man kura ihop på soffan med en god bok.

 19. Det bästa med vintern är när man kommer in i värmen coh kan nuta med en kopp varm choklad och en bra bok.

 20. Det bästa med vintern är det vackra norrskenet! Kylan som biter i kinderna och färgar de naturliga röda.

 21. Det bästa med vintern är att det är så otroligt skönt att komma in i värmen när man varit ute och åkt pulka med barnen. Laga te, ta fram ett fat med pepparkakor och mysa i soffan med en bok. Det är vintermys och väldigt nice tycker jag. bokmal73@hotmail.com

 22. Det bästa med vintern är att gå ut en kväll när det är riktigt kallt och titta upp på den stjärnklara himlen, verkligen en fantastisk känsla!

 23. Det bästa med vintern är att man kan lämna alla vardagsbestyr,
  och ge sig ut i backen för lite pulka och snowboardäventyr!

 24. Det bästa med vintern är snön! Jag älskar att åka pulka o snön gör att jag blir barn på nytt! Finns inga problem om snö finns;)

 25. Det bästa med vintern tycker jag är julen och det lugnet som den tillför. Jag lever för julen och jag tycker att den är så vacker med allt julbak och julgranar och alla mysiga helger när det är advent. Finns ingenting som slår det. Jag älskar lugnet på vintern också. Hur avslappnad man blir av att sitta inne i värmen med varma kläder och en kopp te. Vintern är riktigt mysig!

 26. Lekfullheten! Att hänförelsens och lekarnas tid är här! Det är så mycket skratt, värme, lekfullhet…att det gör ont att tänka på dem som inte har det så. Jag hoppas av hela mitt hjärta att kärleken som finns runt jul består och når ut till alla individer, oavsett vem eller vad man är.

 27. Jag tycker att det bästa med vintern är att komma in i huset efter att ha åkt längdskidor, att få komma in i värmen, till brasan och den varmachokladen! Något annat som också är det bästa med vintern är julkalendern och att bara kunna läsa böcker framför brasan en hel kväll :)

 28. Det bästa med vintern är att det är så fantastiskt fint och mysigt ute. Att vara ute och åka pulka och känna sig som man var liten igen och sedan gå in och krypa ner under en filt med en kopp te och en film eller en bra bok och se hur det snöar ute.

 29. Det bästa med vintern är allt det mysiga. Julfilmerna, alla tända ljus och mörkret. Det känns som att det sprider sig ett lugn och det finns inget bättre än att få äta all go mat och julbakelser.

 30. Det bästa med vintern är snön – som jag väntar på och längtar efter just nu. Världen lyser upp när den är skimrande vit – inte grå och tråkig som nu.

 31. hej
  det bästa med vintern är att man får den där riktiga myskänslan inne med tända ljus och att krypa upp i soffan med en bra bok
  mvh Titti skarp

 32. Det bästa med vintern tycker jag är att få kura ihop sig i soffan, tända en brasa och massor av ljus och en bra bok att läsa.

 33. Det bästa med julen är att hela min släkt samlas tillsammans. I år ska vi alla åka till malmö och sova över tillsammans för att kunna vakna upp på julafton och äta julfrukost med varandra. Man tar sig inte alltid tid till att umgås med alla samtidigt så ofta för det är så mycket vardagliga saker som hamnar i vägen därför älskar jag julen för då tar vi oss tid. :)

 34. Jag är inte så glad i vintern egentligen, men det är ju bara att göra den så bra det går!!!, men en sak som är bra med vintern det är att man kan umgås lite mer med vänner och familj eftersom alla åker iväg på semester på sommaren, men att sitta inne och mysa med en öppen brasa och en bra bok det är inte ”fy skiiiit” det heller!!!!!! :)

 35. Det bästa med vintern är att mysfaktorn stiger i hela huset. Hela familjen tar på sig myskläder, sätter sig under filtar myser i soffan framför julkalendern. Lugnet har lagt sig och ljus och värme och kärlek sprider sig inom oss. Min familj känns liksom starkare. Leka i snön hela dagen lång och varva ned tillsammans…

  Finns inget bättre….

  Länkat till din tävling :)

 36. Längdskidåkning. Hade och har ont i ett knä, men jag upptäckte förra året att det faktiskt gick att åka. :)

 37. Det allra bästa med vintern är känslan. Den där lyckan som kommer då den allra första snön faller, den första glöggen med nybakta pepparkakor, allt mys i soffan med filtar, te och en julfilm på tv. Lyckan när man klär granen och planer julen tillsammans med någon man älskar. Den där känslan av hopp, värme och kärlek när vintern äntligen kommer!

 38. Det bästa med vintern är att man kan vara inne och mysa hela dagarna utan att få ångest över att man inte passar på att gå ut. Jag älskar att läsa mina böcker, kolla på serier och fika hela dagarna utan att behöva ens lägga en tanke på att få frisk luft.

 39. bästa med vintern är att allt blir så mycket vackrare, hösten har varit tråkig och grå. men nu börjar det att bli ljusare och allt glittrar. helt underbart!!!

 40. Det bästa med vintern är stämningen. Innebär väl olika saker för alla men för mig är det stämningen som uppstår i familjen, mysiga filmkvällar med min pojkvän eller köra skoter. :)

 41. Mysfaktorn är det bästa med vintern! Tända massa levande ljus, sitta uppkrupen i en fåtölj med glögg, en mysig filt och en bra bok som lämnar en feel-good-känsla! Ingen dag blir tråkig på vintern. Varje stund präglas av förväntan inför julen, årets bästa högtid enligt mig! :)

 42. Hej!
  Eftersom jag bor i Kiruna så är det bästa med vintern snön! Snön och kylan är så mysig, när det knarrar under skorna när man är ute och går. Och luften är så frisk, röd om kinderna blir man efter en härlig promenad!

  Med vänliga hälsningar
  //Susann :D

 43. Det bästa med vintern är när man julpyntat & får lite mysljus i vintermörkret & allt julbakande! Det är så mysigt :)

  • Det bästa med vintern är när snön kommer o lite lagom kyla så att man slipper slasket …..bra för både människor o hundarna :-)
   I vinterns fotspår följer också min favorithögtid julen med allt vad det innebär …….
   Dessutom är vintern bra på det sättet att om man vill sitta inne i soffan med filt o en bra bok o bara mysa räknas det som helt ok ………..

 44. Det bästa med Vintern är enligt mig att alla blir så snälla och trevliga mot varandra. Man bryr sig liksom lite extra om varandra. Rika ger till fattiga, man hälsar på människor man aldrig hälsar på annars. Man säger hej till någon man aldrig säger hej till annars och mycket mer. Tycker dock det är synd att det inte är så varje dag året om.

 45. Det bästa med vintern är att vira in sig i en filt med en kopp varm choklad och sen snön falla utanför fönstret.

 46. Det bästa med vintern är julen. Ju mer jul desto bättre! Ljus, mys och ledighet. Gärna i soffan med en kopp te, en god bok, en filt och några katter.

 47. Det bästa med vintern är snön och kylan. Gillar när det är kallt och tycker om att vara ute och åka pulka med dottern. Även hunden tycker det är roligt att busa i snön. Tycker om att grilla korv och vara ute och sen komma hem och tina upp i värmen med varm choklad!

 48. Kan inte fatta att jag missade gårdagens, sorry. ;)
  Det bästa jag vet med vintern är den friska luften, det är som om världen renas från alla gifter och vi får en ny start och att man vet att efter världen har renats kommer våren som ger nytt liv.

 49. Det bästa med vintern, tycker jag är att man måste värma varandra när det är så kallt hihi. Julens smaker av glögg och all saffran är ju hur bra som helst det också!

 50. Det bästa är den stjärnklara himlen. Det finns inget vackrare än när det blir mörkt ute och stjärnorna lyser upp som om en helt ny värld öppnar upp sig!

 51. Jag är självklart med!
  Det allra bästa med vintern är att man kan ligga inne på kvällen, läsa en bra bok eller titta på en mysig film under filten med tända ljus och te/kaffe/varm choklad. Finns det något bättre? Underbart!

  Tack för en fin tävling!

 52. Det bästa med vintern är att kunna mysa med en riktigt bra bok, en skön filt, varm dryck och tända ljus när det är kyligt och mörkt utomhus. Harry Potter-böckerna och kaffe brukar ofta få förgylla mina vintrar.

 53. Absolut ingenting egentligen. men eftersom vi reser till solen alltsomoftast så är ju vintern ganska schysst ändå :-)

 54. Jag är gärna med och tävlar! :) Det bästa med vintern är att det är julafton på vintern. Finns ingen mysigare högtid! Att handla julklappar, baka julgodis, slå in julklappar, julpyssla och att mysa med släkt och vänner är verkligen värt att se fram emot.

 55. Det bästa med vintern är att man fryser lite grann
  och därför är det tillåtet att krama en som man tycker är grann
  Kramar är bra mot kyla och förfrysning
  men sämre mot hosta och vinternysning

 56. Jag kan inte bara säga en sak jag älskar med vintern, det finns så mycket att tycka om.Det går inte annat än att älska det! Man kan vara ute ock leka i snön, bygga snögubbar åka pulka, skidor, skridskor, snöbollskrig ja göra allt man kan komma på och det bästa är att det inte finns någon åldersgräns på något av det. När man inte längre kan känna sina fingrar går man in och dricker varm chokladmjölk och myser framför tv:n medans man känner den där speciella känslan när man dricker chokladmjölk/te/kaffe. Den där värmen som kommer inifrån och tiner upp resten av kroppen är en underbar känsla!
  Och att man kan se soluppgången och solnedgången utan att behöva vara uppe sent eller gå upp jättetidigt är bara en av alla smådetaljer, en annan är ju att stjärnorna lyser starkare än på nå någon annan årstid.
  Dessutom är vintern så otroligt vacker med den glittrande snön. Det kan faktiskt vara det bästa, själva snön. Utan snön skulle vi inte kunna åka pulka eller göra snöänglar, vintern skulle helt enkelt inte vara densamma utan snön, det kunde lika gärna ha varit höst bara snäppet kallar. Ja, jag tror nog jag tycker att snön är det bästa med vintern.

 57. Det bästa med julen måste vara en riktigt kall, solig och snöig jul!
  Med all god mat och en underbar dag med alla nära och kära!
  Ett härligt julbord med allt vad det innebär!

 58. Det bästa med vintern är fina dagar när snön knarrar under fötterna kan också vara mysigt när det snöar särskilt första snö för säsongen då måste man göra änglar i snön.

  • Det bästa med vintern är fina dagar när snön knarrar under fötterna kan också vara mysigt när det snöar särskilt första snön för säsongen då måste man bara göra änglar i snön./Eva

 59. Det bästa med vintern är att det är så mörkt att jag sover så djupt och bra på nätterna. När nattsömnen blir så bra orkar jag också vara på bättre humör under dagen.

 60. Att det är svalt och skönt och mörkt. Då kan man hålla sig inne lite mer och ta det lugnt och vila och läsa bra böcker!

 61. Oh vilken underbar bok. Den är precis vad jag behöver på nattduksbordet i jul!
  Det bästa med vinter är dels väntan på snö. Faktiskt, den lyser ju upp det annars ganska tunga mörkret som hela tiden är närvarande. Men det positiva med mörkret är alla underbara ljus, både värmeljus och trevliga adventsljusstakar som man kan fylla balkong och hem med! Det blir vi människor som får ”lysa upp” omkring oss både bildligt och bokstavligt talat. Det är fint! <3

  Jag älskar värmeljus och den mysiga känslan det ger. Sedan handlar vintern mycket om varma gosiga kläder, mysiga utflykter eller inomhusaktiviteter. Det är okay att sitta hemma och bara MYSA, det är det allra finaste med vintern.

  MVH och God Jul!

 62. Det bästa med vintern är den fantastiskt mysiga röda och varma atmosfären man skapar sig inomhus. En atmosfär som skapar en känsla av längtan och hopp. Man mår så bra av att få mysa sig fram till vinterns höjdpunkter, vilka förstås är både väntan på riktigt djup snö och besök av tomten.
  Jag har alltid älskat vintern. Jag klär mig hellre i varma kläder och ligger under en extra filt, än svettas och har svårt att kyla ner mig ;)

 63. Det bästa med vintern är att jag får åka hem till min familj, vänner och pojkvän i tre veckor.

 64. Det bästa med vintern är att se småsyskonen (5 och 3) ta på sig sina overaller och gå ut och leka i snön för att sedan ha in dem alldeles röda om kinderna. Det värmer upp mig och gör mig glad, finns knappt något mysigare (och då är te under en filt samt julmusik inräknat)

 65. Att tända ljus, dricka te, dra på sig pläden och öppna boken. Att få tillbringa tid med familjen kring jul, med lugnet julen medför. Det är det bästa med julen-

 66. Julen! Och snön, när den behagar infinna sig. Älskar att åka pulka och göra snögubbar. Skidor är dock inget för mig!

 67. Då jobbet kräver bilkörning till och från här uppe då man jobba skift på fel tid då bussar int gå är snön bra, den ljusar upp och slukar inte allt ljus som lysena på bilen ger! Som höstmörkrets våta vägbana gör. :)

 68. Det bästa med julen är att alla går in i ett snällhetsläge och är allmänt glada. Vi alla njuter lite extra och har mysbelysning och mycket gott att baka och bjuda på, helt enkelt bästa tiden på året.

 69. Det bästa med vintern är när den tar slut, är så skönt när snön smälter och gräset och snödropparna tittar fram och det blir barmark det hade inte varit samma sak om inte vintern funnits.

 70. Det bästa med vintern är att det då är socialt accepterat att titta på termometern, konstatera att det är för kallt för att sticka ut näsan och istället mysa i soffhörnet med bok, katt och te, samtidigt som en kan titta ut över ett vintervitt, mjukt gnistrande och ombonad snölandskap!

 71. Det bästa med vintern är nog nu i december inför jul, med alla ljus som lyser upp både inne och ute hos de allra flesta.

 72. den friska luften, alla ljus som lyser upp, advent och veckorna efter, snö som faller i stora flingor, och o helga natt……..

 73. Jag jobbar som en slav på sommaren, så det bästa med vintern för mej, är ju att då går jag som lite i ide. Det är då jag har en massa tid över, för att pricka av min ”Att göra lista”. Fast med facit i hand, så brukar det inte bli så mycket mer gjort… :)

 74. Det bästa med vintern är att sitta inne under en varm filt när det snöar sådär vackert och lugnt ute på dagen. En kopp varm chai latte i ena handen och en bra bok i den andra. Älskar vintern även om det är kallt och halt!

 75. Det bästa med vintern för mig..är nog känslan jag får när jag ser ut över ett snötäckt landskap och våra fyra, hysteriskt glada o lyckliga hundar, fnattar runt som tokar runt i snön!;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s